Новини от Пловдив » България » Измамници, сред които и бивш нотариус, отмъкнали 23 жилища на самотни и психично болни
България

Измамници, сред които и бивш нотариус, отмъкнали 23 жилища на самотни и психично болни

Престъпна група, сред които и бивш нотариус, е задържана за имотни измами. Бандата е действала  на територията на Столичната община и е  заловена след разследване на СДВР и спецпрокуратурата.

От прокуратурата заявиха, че по случая са задържани 10 души, от които 4 са с повдигнато обвинение, а останалите 6 са задържани с полицейска мярка за 24 часа. Преди около 7-8 месеца е постъпил сигнал за неправомерно придобиване на имоти, като от СДВР посочиха, че конкретно става въпрос за 23 жилища на територията на Столична община, а имотите са придобивани чрез неистински документи.

Жертви на имотните измамници основно били самотно живеещи хора или психично болни. Машинациите ставали по няколко схеми. Една от тях била чрез подпис на празни листи или пълномощни, с които жертвите да бъдат представлявани пред нотариус. В други случаи задържаните заблуждавали нотариус при сделки като набирали свидетели, които да удостоверят, че разследваните владеели повече от 10 години имота, съобщи „24 часа“.

Третата схема била със саморъчни написани завещания. За да прикрият престъпленията, обвинените прехвърляли откраднатите апартаменти на свои близки, роднини или фирми.

Засега се предполага, че стойността на 23-те имота е над 300 хиляди лева. Шефът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев каза, че колегите му се успели да предотвратят 9 имотни измами на групата. И посочи, че всички задържани са „сериозен крими контингент“, т.е. стари познайници на полицията още от времето, когато Хаджиев е бил оперативен работник.

От прокуратурата заявиха, че след претърсвания и изземвания у задържаните са открили много доказателства – нотариални актове, пълномощни и др. документи, които ще им бъдат в ползва за доказване на престъпленията. Предстои днес четиримата задържани да бъдат изправени пред спецсъда, за да им бъде поискан постоянен арест.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...