Новини Пловдив Прес » Пловдив » Ученици в Пловдив излизат на шествие срещу тормоза в училище
Образование Пловдив

Ученици в Пловдив излизат на шествие срещу тормоза в училище

Пловдивски ученици ще отбележат Световния ден за борба срещу тормоза в училище с шествие в центъра на града. Инициативата е на Комисията за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при Община Пловдив.

Шествието ще стартира от пл. “Стефан Стамболов” ще продължи до Римския стадион и после обратно до Цар-Симеоновата градина.

Денят за борба с тормоза в училище се отбелязва всяка последната сряда на февруари и е познат като „Ден на розовата фланелка“. Участниците в проявата носят розови фланелки като символ на позицията си срещу тормоза.

За първи път Денят срещу тормоза в училище се отбелязва през 2007 година в Канада като протест срещу инцидент, свързан с тормоз в училище. Тогава две момчета подкрепят свой приятел и съученик, който е бил тормозен, защото дошъл на училище с розово поло. Дейвид Шепърд и Травис Прайс купуват розови тениски и на следващия ден ги раздават на всички в училище, които дръзват да се включат. Те се оказали много.

През 2008 г. премиерът на Британска Колумбия обявява този ден от февруари за ден срещу тормоза в училище. Всяка следваща година все повече ученици го отбелязват, идвайки в училище с розови тениски и дрехи, на които пише „Тормозът спира тук“ и „Ден на розовата фланелка“.

Скоро инициативата се подема и от хиляди училища по целия свят. За първи път в България Денят срещу тормоза в училище се отбелязва през 2012 година.

Коментари

Коментари

VisVitalis

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
Хотел-ресторант Одеон VisVitalis

Времето

Анкети

Парк или Ритейл парк да има върху 20 дка в Западен зад новата църква?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!