Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » Ахмед Доган купи Сараите в Бояна, резиденцията е без обществен достъп
Бизнес Важно

Ахмед Доган купи Сараите в Бояна, резиденцията е без обществен достъп

ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Ахмед Доган официално стана собственик на Боянските сараи, които ползва като лична резиденция от много години, съобщи в-к „Капитал“. Фирмата собственик на имота – „Делта епсилон“, е била купена в началото на 2019 г. от „ТЕЦ Варна“, в която почетният председател на ДПС притежава 70% от акциите.

Не е ясно каква сума са получили предишните собственици на „Делта епсилон“ Румен Асенов и Красимир Дюлгеров, допълва изданието. Според цитираните отчети на дружеството основната му дейност са хотелски услуги и кухненска продукция. Реално обаче до имота, заемащ 5 дка (с още близо 3 дка гора в съседство), няма обществен достъп и той се ползва като лична резиденция на Доган.

С тази сделка продължава изсветляването на имуществото на Ахмед Доган, започнало миналата година с купуването на 70% от акциите в „ТЕЦ Варна“. Централата не работи, но получава пари, тъй като поддържа така наречения студен резерв – при необходимост трябва да може да се включи и да произвежда ток.

До 2015 г. „ТЕЦ Варна“ е собственост на чешкият енергоразпределител ЧЕЗ, после е купена от семейството на бившия транспортен министър Данаил Папазов. В края на 2017 г. е избрана от Електроенергийния системен оператор и получи 27.4 млн. лв. за една година готовност да се включи.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли пробива под Водната палата?

  • Не, проектът унищожава част от крайбрежния парк на река Марица, прекъсва велоалеите и тротоара, заплашва основите на съседните къщи и на моста за панаира 45%
  • Да, този проект е нужен, защото трафикът се разраства, а пътят за регулиране на движението в големите градове са кръстовища на две нива. 31%
  • Първо да подложим проекта на голямо общоградско обсъждане и тогава ще преценя 10%
  • Проблемът не е транспортен, а политически и всяка от страните се стреми да извлече дивиденти 8%
  • Не ме интересува 7%

Начална дата: 26.10.2022 @ 10:27 | Крайна дата: 26.11.2022 @ 11:00

Зареждане ... Зареждане ...