Quantcast
Новини Пловдив » България » КАТ с извънредни мерки на пътя за почивните дни
България Важно

КАТ с извънредни мерки на пътя за почивните дни

Глобите към КАТ трябва да бъдат платени, иначе няма излизане от страната.
Глобите към КАТ трябва да бъдат платени, иначе няма излизане от страната.

КАТ взема специални мерки за контрол на трафика заради предстоящите почивни дни. Екипи на полицията ще бъдат разположени на изходите на големите градове и по основните пътни артерии в цялата страна.

Ще бъдат използвани новите правила на Пътна полиция – тировете да не се спират от полицейски патрули, а сами да ограничават движението си по празниците.

Днес забраната за тежкотоварни автомобили по магистралите и първокласните пътища е от 16 до 20 часа. Транспортните фирми трябва да уведомяват шофьорите си да не се движат, а ако не спазят забраната ги грози глоба от 300 лв. и отнемане на книжата за месец, заедно с регистрацията на превозното средство.

Същата забрана ще е в сила и в понеделник, когато тировете ще бъдат спирани още от 14 часа.

Забраната не важи за камиони, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари.

И в последния почивен ден – 4 март, и днес на входно-изходните артерии на всички големи градове пътни полицаи ще подпомагат движението.

За тържествата на връх Шипка по случай Националния празник от 22 часа на 2 март до 18 часа на 3 март ще бъде ограничено двупосочното транзитното преминаване на превозни средства през Шипченския проход по път Е-85, Габрово – връх Шипка – Казанлък

Както всяка година транзитният трафик ще се насочва през Прохода на Републиката по маршрута: Русе – Велико Търново – Дебелец – Проход на Републиката – Гурково – Казанлък и обратно.

Шофьорите от област Габрово и пътуващите от северозапад могат да ползват маршрута Габрово – Трявна – Белица – Вонеща вода – Проход на Републиката и обратно.

За област Стара Загора движението ще преминава към Прохода на Републиката по маршрута Калофер – Казанлък – Гурково – Проход на Републиката – Велико Търново и обратно, като пренасочването ще става при пътен възел „Мъглиж“.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...