Quantcast
Новини Пловдив » Пловдив » Адвокат моли за домашен арест на клиента си, сметките му били блокирани и не може да плати гаранция
Пловдив Съд и Прокуратура

Адвокат моли за домашен арест на клиента си, сметките му били блокирани и не може да плати гаранция

Обвиненият в пране на пари и укриване на данъци Тодор Ташев
Тодор Ташев крие лицето си в съда

Ваня ДРАГАНОВА

Адвокатът на обвинения в пране на пари и укриване на 1 млн. лв. данъци търговец на козметика и перилни препарати Тодор Ташев – Орлин Търновалийски, поиска клиентът му да бъде пуснат под домашен арест. „Не мога да поискам парична гаранция, защото сметките му са блокирани и висока сума на гаранцията би би скрита форма на задържане под стража“, обясни Търновалийски. С обвинения за укриване на данъци и пране на пари са трима души – Тодор Ташев, съпругата му Стойка и Михал Марков. Стойка Ташева е на свобода срещу 10 000 лв. и събирането и на тази сума било трудно за семейството.

Прокуратурата твърди, че 7 фирми на хора без имущество поръчвали козметика и прахове от Полша и Италия, но доставките били всъщност за фирмата на Ташев – „Ти Джи Козметикс“. После той продавал стоката или без фактури, или с фактури на много по-ниска стойност от реалната на сделките. Седемте фирми на формални получатели плащали на дружествата с пари, дадени им на ръка от Марков, който ги взимал от Ташев. Така се укривали данъци и се извършвало пране на пари и това продължило 2 години – от март 2017-а до 1 март т. г., когато камион със стока за някоя от седемте фирми била засечена в складовата база на „Ти Джи Козметкис“. Това стана ясно в Пловдивския окръжен съд, който трябва да реши дали да остави Ташев и Марков в ареста. Една от предпоставките за това е да има обосновано предположение, че двамата са извършили престъпленията, в които са обвинени.

Налице е обосновано предположение, че прокуратурата е объркана. В обвиненията и в това, което представителят на прокуратурата говори в залата, има разминавания на суми и периоди от време“, заяви адвокат Търновалийски.

И Ташев, и Марков не признават да са извършили престъпления. Съдия Атанаска Анастасова ще се произнесе в 17,30 часа.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...