Новини Пловдив Прес » Кадър на деня » Цв. Цветанов радва жените в Парламента с фрезии, но ги поднася неправилно
Кадър на деня

Цв. Цветанов радва жените в Парламента с фрезии, но ги поднася неправилно

Стефан МАРИНОВ, plovdiv-press.bg

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ – Цветан Цветанов, се прояви като кавалер и поднесе стотици цветя на всяка срещната дама в Парламента днес. Дясната ръка на Бойко Борисов обаче поднасяше жълтите фрезии неправилно – с дясната ръка, забеляза зорко око на ПловдивПрес. По етикет цвете се поднася с лява ръка, за да може със свободната дясна да се поздравиш с лицето, на което правиш жест.

Иначе инициативата на Цветанов е похвална и чрез нея той засвидетелства уважение към дамите, които на 8 март отбелязват Международния ден на жената.

Цветан Цветанов нямаше как сам да смогне да зарадва създанията от нежния пол и затова си бе взел помощници – актьорът Евгени Будинов и сътрудници от администрацията в Народното събрание. Всички те обикаляха из сградата на Парламента с часове и поднасяха жълти фрезии на депутатки, журналистки, чистачки, администраторки – изобщо на жените.

Жестът бе приет с усмивка и благодарност от дамите. Проверка на ПловдивПрес показа, че символиката, която носи цветето фрезия е доверие. освен това жълтият цвят в цветята се асоциира със слънцето, подобрява настроението, носи радост и топлина, той е цветът на общуването, активността и откритостта.

 

Коментари

Коментари

VisVitalis

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
Хотел-ресторант Одеон VisVitalis

Времето

Анкети

Парк или Ритейл парк да има върху 20 дка в Западен зад новата църква?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!