Новини от Пловдив » Култура » Фенове и ВМРО скочиха срещу гей проект на „Пловдив 2019”
Култура Пловдив Пловдив 2019

Фенове и ВМРО скочиха срещу гей проект на „Пловдив 2019”

В програмата на "Пловдив 2019" има гей проект
Досегашният екип на "Пловдив 2019" Снимка: ФБ

Ваня ДРАГАНОВА

Футболни фенове се обявиха против свързан с гей общността проект на „Пловдив 2019”, а утре се очаква остра реакция и от страна на ВМРО. Става дума за събитието  „Балкан прайд”, организирано от фондация „Глас“, която прави и „София прайд“. Проектът, одобрен от фондация „Пловдив 2019”,  включва „изложба, музикално събитие, лекции и дискусии, посветени на ЛГБТИ (лесбийки, гей, бисексуални и транссексуални хора), но и през призмата на балканската семантика“.

„Основната идея се базира на съвременната интерпретация на балканската история и традиции в контекста на глобалното общество и живот. Целта на проекта е да търси равновесие между различните гледни точки, запознаване в дълбочина и открояване на възможните решения“, е записано в протокола, с който жури на „Пловдив 2019” одобрява идеята.

И още: „Проектът представя различни жанрови похвати, но обединени от важна тема в програмата на „Пловдив 2019”, касаеща различните социални групи, в частност ЛГБТИ обществото. Проектът интерпретира по интересен начин културните наслоявания на балканската култура на фона на съвременния начин на живот. ” По-конкретна информация за събитието няма.

Бюджетът му е 9800 лв., 7000 лв. от които ще даде фондацията, която реализира програмата на Европейската столица на културата. Препоръка на „Пловдив 2019” към организаторите е да намалят разходите за координация.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...