Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Мюфтийството прибира 30 милиона на година на ръка от ренти и наеми
Важно

Мюфтийството прибира 30 милиона на година на ръка от ренти и наеми

Настоящият мюфтия е бил агент на службите с име агент „Андрей“. Той е свързан с групировката „Мюсюлмански братя“, която се смята за терористична. Това заяви експертът по етнически въпроси и бивш главен секретар на мюфтийството Николай Панков (на снимката).

„От 1997 г. настоящият главен мюфтия Мустафа Хаджи е разследван. Фондация Ашад го е покровителствала. Хаджи е глобен от 4000 лева за отказ да съдейства на службите, които го ревизират“, разкри Панков пред bTV.

Той коментира и опростения от държавата дълг на мюфтийството от 8,2 млн. лв. „Голяма лъжа е, че част от дължимите 8,2 млн,. лева, са задължения на всички вероизповедания в страната. Тези пари са само на мюфтийството“, категоричен бе бившият главен секретар и показа документи.

„Мюфтийството притежава над 4700 имота. Приходите му от ренти и наеми са над 30 милиона на година (над 6 500 лева от един имот на годишна база). Парите се взимат на ръка, а не се превеждат по сметки, което е престъпление. Ако НАП си върши работата ще стане ясно как“, коментира Панков. По думите му голяма част от имотите на мюфтийството се ползват от активисти на ДПС.

„Не е възможно религиозният мир в страната да зависи от неспазването на законите в страната. Политиците ни лъжат за неща, които са лесно доказуеми“, каза той.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...