Новини от Пловдив » Култура » Питат министър Банов защо се бави поръчката за Концертна зала
Култура Пловдив Пловдив 2019 Сцена

Питат министър Банов защо се бави поръчката за Концертна зала

opera, plovdiv-press.bg, novini-plovdiv
Концертната зала не е ремонтирана основно от построяването си през 1975 г.

Фондация „Дом за Пловдивската опера“ изпрати доста остро писмо до министъра на културата Боил Банов с питане защо се бави обществената поръчка за ремонт на Концертна зала в Пловдив. Мина повече от половин година след крайния срок на обявената от министерството обществена поръчка, а насреща няма никакво развитие, пишат от фондацията. И в ултимативен тон добавят още:  Кога най–сетне ще приключи процедурата по конкурса и кога ще бъде ремонтирана Концертна зала Пловдив? Кой носи отговорност за това забавяне? Министерство на културата желае ли да постигне конкретен резултат – ремонтирана Концертна зала в Европейската столица на културата 2019 г.?

Ето  и целия текст на писмото, без редакторска намеса:

ДО: Г-Н БОИЛ БАНОВ

МИНИСТЪР НА КУЛТУРАТА

Относно: Ремонт на Концертна зала на пл. „Централен“ №1, град Пловдив

Уважаеми г-н Банов,

въпреки нееднократните ни писма и разговори с Вас и служители на Министерството, все още не сме получили конкретен отговор за недопустимото забавяне на процедурата за възлагане на обществена поръчка и последващо сключване на договор с избран изпълнител за изработване на инвестиционен проект за ремонт на Концертна зала Пловдив. Резултат няма.

Повече от половин година след крайния срок на обявената от МК обществена поръчка няма никакво развитие по нейното реализиране. Надеждите на пловдивчани, че в дългоочаканата 2019 година, когато нашият град е Европейска столица на културата, ще бъде ремонтирана залата, макар и с закъснение, не се оправдаха. Въпреки обещаните през пролетта на 2018 г. средства от кабинета за спасяването на разпадащата се зала, няма никакво развитие. Тук даже не коментираме въпроса с объркаването на поръчката и повторното й обявяване.

Тревогата ни е, че забавянето на Министерството на културата е необяснимо, недопустимо и абсурдно.

Настояваме да получим незабавен отговор на въпросите: Кога най–сетне ще приключи процедурата по конкурса и кога ще бъде ремонтирана Концертна зала Пловдив? Кой носи отговорност за това забавяне? Министерство на културата желае ли да постигне конкретен резултат – ремонтирана Концертна зала в Европейската столица на културата 2019 г.?

Нашите действия са продиктувани от стремежа ни да бъдем полезни за Пловдив и да удовлетворим желанията на онези 15 000 пловдивчани, подкрепили с подписите си инициативата „Дом за Пловдивската опера“.

Това писмо е открито. Изращаме го до Вас и до медиите, защото се надяваме и те да помогнат за добрата кауза на нашата неправителствена организация в името на интересите на музикалното изкуство и в частност на развитието му в Пловдив-Европейска столица на културата – 2019 г.

С уважение:

Фондация „Дом за Пловдивската опера“

Инж. Любозар Фратев

Доц. д-р, инж. Никола Добрев

Арх. Илко Николов

Ик. Георги Стоев

Д-р Мариана Чолакова

За Фондацията: инж. Любозар Фратев

Председател на Съвета на Фондацията

Още по темата

Обявиха поръчката за проекта за ремонт на Концертната зала

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...