Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Бизнес » Технологии » Убиец №1 в небето – F-16 Block 70, бе осветен на Гребната! Пази живота на летеца с уникална система
Важно Посоки Технологии

Убиец №1 в небето – F-16 Block 70, бе осветен на Гребната! Пази живота на летеца с уникална система

Самолет F-16 блок 70
Самолет F-16 блок 70
ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Уникална по рода си презентация на изтребителите F-16 Block 70 направиха този следобед от компанията „Локхихд Мартин“ в хотел, находящ се в непосредствена близост до Гребната база. Пратеникът и представител на фирмата – Джeймс Робинсън, който е директор на отдел „Международно бизнес развитие на F-16“, обясни, че до лятото ще има яснота дали ВВС на България ще разполага с тези модерни летателни машини. Кабинетът на страната ни и правителството на САЩ ще изяснят всичко до няколко месеца. Очаква се преговорите да са успешни и до 2023-а година бойните изтребители да бъдат доставени у нас. Поне индикациите от правителството на България са именно такива, че нашият избор са F-16 Block 70, a разминаванията са по цената, която при добра воля от презокеанския ни партньор в НАТО може да бъде занижена.

„Локхийд Мартин“ са категорични, че F-16 Block 70 са най-модерните бойни самолети и нямат аналог в света или пък конкурент. Машината е наследник на F-16, който е най-успешният боен самолет в световната история. Компанията има над 400 клиента, които искат да подобрят притежаваните машини с най-новите достижения – Block 70.

Технологията за разработването на F-16 се използва и за производството на бойните самолети F-22 и F-35. До момента от тези модели са произведени над 4600 самолета за 28 страни. Паралелно с това компанията е модернизирала над 1000 други самолета, чиито компоненти са съвместими с тези на F-16. Машината има зад гърба си над 400 000 излитания при различни битки или въздушни боеве.

Радарът на F-16 Block 70 е разработен така, че да прави по-добро локиране на врага от по-далечно разстояние. Подобрени са и опциите за паралелно следене на много мишени и цели. Това е огромно предимство, защото дава точна визия кое от оръжията е най-добре да бъде използвано, така че да порази целта безпогрешно и унищожително.

Водещата иновация при този модел ще бъде система за превенция със земята. Това е безпрецедентна технология, даваща възможност на машината да се самоизстреля допълнително във въздуха, в случаи, когато пилотът губи за момент съзнание. Системата отчита, че върху самолета няма човешко управление и то автоматично се поема от самата машина. Към нея работи специален софтуер – радарна система, която установява близостта със земята и дали самолетът се управлява от пилота. При случай на критична ситуация летателният апарат се оттласква във въздуха и върви по права линия до момента, в който пилотът се възстанови. Досега системата за превенция е спасила живота на 8 летци.

Страхотните характеристики на F-16 Block 70 се изразяват и в това, че с едно зареждане на гориво изтребителят може да осъществи огромен пробег. Машината ще може да реализира 12 000 летателни часа и над 8000 часа сервизен живот.

За евентуална експлоатация у нас изтребителят ще бъде произведен в завод в Южна Каролина. През лятото там трябва да стартира производството на същите машини, поръчани от кралство Бахрейн.

„Локхийд Мартин“ обясниха, че при сделка с България, у нас ще пристигнат инструктори и експерти, които ще обучават летците от Граф Игнатиево, които ще управляват F-16 Block 70. Този период ще продължи около 12 месеца.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

  • Колите на общината, държавни институции, съд и прокуратура и частни компании също да паркират с ограничение от 3 часа. 38%
  • Не, това е несправедливо ограничение и трябва да бъде отменено. 36%
  • Да, местата със знак Д21-Инвалид ще могат да се ползват от повече хора. 18%
  • Не ме интересува, нямам кола. 6%
  • Три часа ограничение да има и за електромобилите, особено за колите под наем SPARK. 3%

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...