Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » Бул.“Северен“ готов през септември, отпушват „Гладстон“ до дни
Важно Градът Транспорт

Бул.“Северен“ готов през септември, отпушват „Гладстон“ до дни

Новият булевард „Северен“ ще бъде готов до септемвври. Пътната артерия ще свързва „Брезовско шосе“ с моста на Адата. Строителството е за 10 млн.лв. и се финнасира от 30-милионния заем от ЕБВР за реконструкция на 4 булеварда- „ Коматевско шосе“, „Руски“, „Шести септември“ и „Северен“. Нов булевард в Пловдив не е строен от 30 години. Засега има две предложения за име на пътната артерия – „Митрополит Кирил“ и „Девети пехотен полк“.

„Ще бъдат изградени две платна с по три ленти за движение, с осветление, с велоалеи“, заяви кметът Иван Тотев. Администрацията вече е издала строително разрешение на последващия етап на булеварда.

„До края на годината е срокът на договора с фирмата-изпълнител. Но имаме уверението, че в рамките на месец септември движението ще бъде пуснато“, обеща Тотев.

Той припомни, че бул. „Северен“ е част от вътрешния ринг на Пловдив и има за цел да облекчи трафика в централната част на града. Към момента се подготвят процедурите за продължение на бул. „Северен“ и неговата връзка с Карловския надлез и се работи по връзката между „Тракия“ и „Южен“.

Кметът цитира данни, че по бул. „Цар Борис Трети Обединител“ минават между 15 и 17 000 автомобила всеки ден. Той обяви, че до края на март или в първата седмица на април ще бъде пуснато движението през ул. „Гладстон“.

Иван Тотев припомни, че на 26 март ще е вторият опит за старт на проекта Модър – Царевец, след като на 26 февруари не се яви нито една фирма. „До 25 март събираме документите, на 26-и отваряме офертите. Надяваме този път да има кандидати, за да стартираме и този важен за Пловдив проект. Ако няма кандидати има два варианта – община Пловдив да направи директно договаряне и да поканим компании, с които да преговаряме директно, или да обявим втора процудера. В година на избори е по – добре да обявим нова процудера“, коментира градоначалникът.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...