Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Пловдив » Държат сирак в ареста заради едно счупено шкафче
Пловдив Съд и Прокуратура

Държат сирак в ареста заради едно счупено шкафче

Иван Тенев беше изправен днес пред Пловдивския окръжен съд.

Ваня ДРАГАНОВА

25-годишен сирак, живял доскоро в къщичките на фондация „Бъдеще за България” на ул. „Р. Димитриев”, ще лежи в ареста неизвестно докога заради едно счупено шкафче. Иван Тенев започнал работа в автомивка, където имало стая за персонала, в която можел да живее. Преди десетина дни се върнал в общежитията на „Бъдеще за България”, за да си вземе вещите, установил, че два негови анцуга не са мястото си, ядосал се и блъснал шкафчето, а той на свой ред строшило един прозорец.

След задържането му е повдигнато обвинение в унищожаване и увреждане на чуждо имущество. За да се счете подобно нещо за престъпление, стойността на увреденото имущество трябва да е минимум 1000 лв., което едва ли е така в случая. Къщичките са отпреди 20 години и мебелировката там не е луксозна. Стойността на счупените вещи трябва да бъде установена със съдебно-счетоводна експертиза, но тя дори не е назначена. Така не е ясно дали е налице престъпление, но въпреки това младежът остава в ареста с решение на Районния съд в Пловдив, потвърдено днес и от състав на Окръжния.

Причината е, че при задържането му Тенев  не е намерен в общежитията, където е адресната му регистрация, и се счита, че той не живее на този адрес. Загубил е личната си карта и без да събере пари за нова, не е можел да се регистрира и другаде и така се оказва без адрес, на който да бъде изпълнена друга мярка за неотклонение. „Всичко е омагьосан кръг – без финансови средства Тенев няма как да си изкара лична карта, а няма как да го наемат на работа, без да има карта, това е една безизходна ситуация”, коментира адвокатът му Васил Костадинов. При това майката на приятелката на момчето е заявила готовност да възстанови щетите. Но при цялата тази фактология Тенев ще стои в ареста поне докато не бъде готова експертизата, която ще даде отговор на въпроса престъпление ли е извършеното от младежа.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...