Новини Пловдив Прес » Здраве » Д-р Асен Асенов от УМБАЛ-Пловдив въведе иновативен метод за реконструкция на носове
Здраве Пловдив

Д-р Асен Асенов от УМБАЛ-Пловдив въведе иновативен метод за реконструкция на носове

Д-р Асен Асенов -началник на УНГ отделението в УМБАЛ-Пловдив novini-plovdiv-press
Д-р Асен Асенов -началник на УНГ отделението в УМБАЛ-Пловдив

Нова методика за лечение на проблемни носове след ринопластика въвежда началникът на УНГ отделението в УМБАЛ-Пловдив д-р Асен Асенов. Технологията за реставрация – отстраняване на дефекти и уголемяване на носове посредством хрущялна паста, бе представена пред специалисти от цял свят по време на симпозиум с workshop – PINOKIO 2018, проведен в Южна Корея, заяви лекарят.

За направата на пастата се използва хрущял от ребро, който се обработва в специален уред „Ironman”, създаден от водещия УНГ специалист д-р Питър Ким, инициатор за провеждане на форума и отправил поканата за участие към д-р Асенов.

Купих апарата, защото основният контингент от пациенти у нас, които се нуждаят от лечение по този метод, вече са преминали няколко ринопластики, но резултатите са далеч от очакваните, заяви лекарят. Той е уверен, че въвеждането му ще даде шанс на тези хора да възвърнат нормалния изглед на носа.

Тази манипулация се прилага основно при тежки минус дефекти след поредица от пластични операции на носа, а в Корея и при често застъпения проблем на малкия нос, когато много често носове се уголемяват със силикониви импланти. Проблемът е, че тялото не винаги ги възприема и предизвиква реакция на отхвърляне, затова д-р Питър Ким разработва този метод, чието приложение е с отлични резултати.

На форума д-р Асенов представя пред колегите си проблемни случаи след ринопластика. Усложненията са свързани с реакцията на меките тъкани, при които е погрешно да се правят реоперации, а е най-добре пациентът да се третира с лекарства и процедури в координация с естетичен дерматолог.

Презентацията предизвиква широка дискусия сред участниците в симпозиума с мнения и препоръки и които дават много висока оценка на българския специалист. Д-р Асенов получава златен медал от д-р Ким като признание за неговата голяма експертност в областта на УНГ заболяванията.

Коментари

Коментари

VisVitalis

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
Хотел-ресторант Одеон VisVitalis

Времето

Анкети

Парк или Ритейл парк да има върху 20 дка в Западен зад новата църква?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!