Новини Пловдив Прес » Мнения » Атанас Атанасов: Ортаклъкът Бойко-Доган е заплаха за националната сигурност
Мнения ФБстатус

Атанас Атанасов: Ортаклъкът Бойко-Доган е заплаха за националната сигурност

Атанас Атанасов и Христов Иванов СНИМКА BTV

Съпредседателят на „Демократична България“ – Атанас Атанасов, пусна на стената си във Фейсбук своята гледна точка по скандалното опрощаване на дълг от 8 милиона лева на мюфтийството към хазната. Генералът назова доста неща с истинските им имена и е хубаво думите му да бъдат чути и човек да се замисли над тях.

ЕТО КАКВО ПИШЕ АТАНАС АТАНАСОВ:

ОРТАЦИТЕ

Плащането на задълженията на Главното мюфтийство с пари от републиканския бюджет е свързано с националната сигурност, но точно в обратния смисъл на това, което ни обяснява върхушката на властта. Това не е акт, с който се предпазва националната сигурност от евентуална заплаха. Напротив – създават се условия за ескалация на рискове в обратната посока.
Какво се покрива с това плащане разбрахме, въпросът е какво се прикрива!
Това е ход на премиера Борисов от общ план с Ахмед Доган за консолидация на турско-мюсюлманското население под егидата на ДПС. Той се наложи от създаденото разцепление в тази общност след отстраняването на Лютви Местан от лидерския пост в тази партия. А Местан беше отстранен, защото се заблудил, че е избран да извършва автономна политическа дейност. Самото „детрониране“, осъществено с участието на службите, пряко подчинени на премиера, бе първата стъпка от този план. Да припомня как на Местан изведнъж му беше смъкната охраната от НСО и той от страх се скри в турското посолство. А това се случи малко след едно коледно тържество в сарая, където Доган остро разкритикува формалния лидер пред елита на партията.
Впоследствие Местан си основа политическа партия ДОСТ и привлече на своя страна около 1/4 от традиционния електорат на ДПС, което е най-сериозното политическо разцепление в тази специфична среда от началото на промените. И това създаде сериозен риск за монолитната власт на Ахмед Доган и от там за цялото олигархично задкулисие. Към партията на Местан се присъединиха и немалка част от строго религиозните мюсюлмани, техни водачи начело с депутати, редица местни имами. Тази мрежа от хора, сериозно укрепвана през годините чрез финансиране на обучението им в чужбина и на дейността им в страната, е отглеждана основно за използването на религията за политически цели. Това е мрежа за агитация и контролиране на вота по време на избори. И в един момент сериозна част от тази машина се изплъзва. За възстановяване на контрола над тази общност от страна на ДПС, с помощ на властта, са предприети редица действия и в края на 2018 година религиозният сегмент в партията на Местан излезе с остра декларация срещу ръководството си и на практика зави към връщане в лоното на ДПС.
Цената за това прегрупиране е плащането от републиканския бюджет на задълженията на Главното мюфтийство в размер на 8 милиона и кусур. Така с парите на българския данъкоплатец се възстановяват и укрепват електоралните позиции на ДПС преди следващите избори. И всичко това се прави по волята и с видимото усърдие на главата на изпълнителната власт – Бойко Борисов. А се използва за обяснение и съответно заблуда старата мантра на ДПС – да се укрепи етническия мир като гаранция за националната сигурност. 
Става дума за поредната измама на българските граждани, платена с техните пари с цел личното политическо оцеляване на Властелина на обществените поръчки за да продължи „разпределението на порциите“! И ще плащаме с общите ни пари докато не проумеем, че истинската заплаха за националната ни сигурност е именно ортаклъка на Бойко Борисов с Ахмед Доган.

Послепис – пропуснах да отбележа, че Цветанов, Карадайъ, Горанов, патриарха, главния мюфтия може да бъдат номинирани за награда за второстепенна роля в тази постановка.

Коментари

Коментари

VisVitalis

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
Хотел-ресторант Одеон VisVitalis

Времето

Анкети

Парк или Ритейл парк да има върху 20 дка в Западен зад новата църква?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!