Новини от Пловдив » Важно » БСП и ВМРО искат оставка на арт директора на „Пловдив 2019“
Важно Градът Общество Политика

БСП и ВМРО искат оставка на арт директора на „Пловдив 2019“

Галина ГЕОРГИЕВА

Оставката на артистичния директор на фондация „Пловдив 2019“ Светлана Куюмджиева поискаха общинските съветници от БСП и ВМРО. Социалистите излязоха със специална позиция на сестията  днес, а Патриотите още преди дни обявиха, че свалят доверието си от Куюмджиева заради финансирането на проект на фондация „Глас“ със 7000 лв. , която инициира „София Прайд“ .

„Пловдивчани са загрижени за възпитанието на подрастващите и за идеите, които им се насаждат с мероприятия, позволяващи ценности, различни от изконните морални принципи. Настояваме проекта на фондация „Глас“ да бъде спрян. Не може да шестват по пловдивските улици хора, натрапващи и демонстриращи сексуалните си ориентации. Пловдивското общество е доказало, че е толерантно, а ценности като род, семейство и морал са част от толерантността“, заяви в позиция на БСП шефът на групата съветници Николай Радев.

„БСП остро протестира срещу факта, че фондация „Пловдив 2019“ прокарва проекти, прокламиращи нетрадиционни за България и българското общество идеи, с които се налагат порядки на ЛГБТ (Лесбийки, гей, бисексуални и трансджендъри). Искаме оставката на Светлана Куюмджиева и поемане на отгороност от фондацията, начело с кмета Иван Тотев – председател на УС на фондация „Пловдив 2019“, обясни Радев.

След него общинският съветник от ВМРО Стефан Послийски направи питане към кмета, в което настоя да се покаже догора между фондация „Глас“ и „Пловдив 2019“. „Преди дни в медиите излязоха инфорамции, че фондация „Пловдив 2019“ е финнасирала със 7000 лева проект на фондация „Глас“, която инициира и „София Прайд“. Проектът включва изложба, музикална проява, лекции и дискусии посветени на гей обществото. … Ала-бала! Нищо общо с културата“, коментира гневно Послийски.

Общинският съветник поиска да стане ясно какви проекти финансира „Пловдив 2019“, какви възнаграждения получават изпълнителният и артистичният директори, взимали ли са бонуси служителите на фондацията през 2017 година.

„ Ще има ли минимален шанс работата на фондацията да стане по-прозрачна и публична и финасирането на проектите да стават обществено достъпни“, попита Стефан Послийски.

Още по темата

ВМРО иска оставката на Светлана Куюмджиева заради близалките и гей парада ВИДЕО

Фенове и ВМРО скочиха срещу гей проект на „Пловдив 2019”

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...