Новини Пловдив Прес » Градът » Заклещиха Тотев в ОбС и му крещяха в лицето: Виновен сте, че застроиха целия град
Градът Пловдив Посоки

Заклещиха Тотев в ОбС и му крещяха в лицето: Виновен сте, че застроиха целия град

снимки: ПловдивПрес

Тежки думи и обвинения чу кметът на Пловдив Иван Тотев днес. Той закъсня за сесията на общината, вероятно умишлено, за да избегне тълпата, която се бе събрала да протестира заради изсичането на парка зад хотел „Санкт Петербург“. Намереният му да се вмъкне в залата необезпокояван обаче удариха на камък.

Градоначалникът бе буквално приклещен от 60 човека, предаде от мястото на събитието репортер на ПловдивПрес. Всички те са жители на квартал Кършияка и са в ужас от възможността единствената по-голяма зелена площ в района им да бъде премахната, за да се настани там частен бизнес интерес.

Тотев побърза да успокои страстите с обещания паркът да си остане такъв, но вместо това чу сериозни обвинения към своята персона. „Заради вас застроиха целия град и той се превърна в строителна площадка! Това ли е европейска столица на културата?“, извикаха в лицето на кмета двама млади мъже. Тотев запази самообладание и покани представители на протестиращите на среща в общината в 13:00 часа. „Само да не се изсипете всички там“, застрахова се той и получи уверение, че протестът е мирен и при него ще дойдат само янколко човека с ясни искания.

„Няма да си дадем парка, война ще направим, но няма да се предадем“, заяви на градоначалника 83–годишната Велика Димитрова.

Хората от Кършияка показаха, че са отлично подготвени. Те обявиха, че са изсечени точно 64 дървета и поканиха кмета на голям протест в неделя в квартала, за да обещае пред всички какви действия ще предприеме общината.

„Искаме си парка, искаме да играем“, обърна се към Тотев момче. „Ще играете“, увери го кметът.

После напрежението спадна, но важните решения по наболелия проблем в район Северен тепърва предстоят, а будните граждани изкъсо ще следят действията на властимащите.

Още новини по темата

ВИДЕО Кършиякалии: Инспекторатът да глоби Байрям Солак за незаконната сеч в парка

ВИДЕО Протестиращи бранят парка зад хотел „Санкт Петербург“ на сесията

Община Пловдив готова да даде 1 млн.лв. за парка зад хотела на Гергов

ВИДЕО Цял квартал на протест срещу изсичането на дървета зад хотел „Санкт Петербург”

Бунт в Кършияка! Излизат, за да опазят парк от застрояване

Коментари

Коментари

VisVitalis

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
Хотел-ресторант Одеон VisVitalis

Времето

Анкети

Парк или Ритейл парк да има върху 20 дка в Западен зад новата църква?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!