Новини Пловдив Прес » Важно » Боят в СУ „Климент Охридски“: Стояна наръгала с нож Габриела след забележка за дъвка
Важно Инциденти Крими

Боят в СУ „Климент Охридски“: Стояна наръгала с нож Габриела след забележка за дъвка

Двете десетокласнички, които се биха, учат в СУ "Климент Охридски" в Пловдив novini-plovdiv-press
Двете десетокласнички, които се биха, учат в СУ "Климент Охридски" в Пловдив

Ученичката, която пострада след жесток бой в пловдивско училище, се казва Габриела. Тя е намушкана с нож от съученичката си Стояна във вторник и е в болница.

Жестокият бой в СУ „Климент Охридски“ е станал след скандал в час по философия, съобщи пред ПловдивПрес директорът  на училището Здравко Димитров.

Учителката дала контролна, а Стояна вместо да работи по указанието, започнала да дъвче звучно и да пльока балончета.

Габриела й направила забележка, но доста грубо. „Спри да дъвчеш, че ще ти завра дъвката в г…“, казала десетокласничката.

Стояна отвърнала още по-грубо. Двете съученички се сбили, но учителката ги разтървала. Часът свършил и отишли да карат час по физическо.

Там отново се сбили, а учителката пратила Габи и още една ученичка при педагогическия съветник.

Стояна, понеже била освободена от  физическо, отишла в училищния стол. Там поискала нож да си обели ябълка. Вза го и тръгнала към коридора на гимназията.

На стълбите се срещнала с Габриела и другото момиче. Пак си разменили реплики, а като се разминали, Стояна извадила ножа и пробола Габриела в гърба.

После отишла до класната стая, взела си раницата и си тръгнала, но учителка я срещнала на тротоара и я върнала в час.

През това време Габи и другото момиче с рев намерили учитлелка и разказали какво се е случило. Преподавателката веднага извикала медсестрата да превърже ранената.

Извикали и директора Здравко Димитров, а той звъннал във Второ РУ на дежурен дознател и на родителите на двете момичета.

„Раната беше повърхностна около 1 см, но медицинската сестра каза, че трябва да я пратим в Спешното“, обясни директорът.

През това време дошли родителите, майката на Габи я завела в болницата. Днес момичето също е в здравното заведение и й правят вливки.

Стояна днес не е на училище.

„Събираме Педагогическия съвет, има предложение за най-тежкото наказание за Стояна- преминаване към индивидуална форма на обучение. А за Габриела, последно предупреждение за преместване в друго училище. Уведомил съм веднага РУО, пратил съм докладна, каза директорът Здравко Димитров.

ПловдивПрес научи, че Габриела е боксьорка. Стояна е тройкаджийка, има 4 само по английски, а Габриела е по-добра ученичка. Досега двете не са създавали проблеми.

Както ПловдивПрес съобщи спречкването между двете ученички в 10. клас се разследва от Районна прокуратура – Пловдив.

Образувано е досъдебно производство по чл. 131, ал.1, т. 12 от НК – нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

Работата по изясняване на причините и обстоятелствата около случилото се продължават разследващи и инспектор „Детска педагогическа стая“ от районното управление.

Състоянието на Габриела е добро, до дни ще бъде изписана от клиникато по хирургия, съобщиха за ПловдивПрес от университетската болница „Свети Георги“.

Още новини по темата

Жесток бой между десетокласнички в Пловдив, едната с нарязан гръб в болница

Коментари

Коментари

VisVitalis

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
Хотел-ресторант Одеон VisVitalis

Времето

Анкети

Парк или Ритейл парк да има върху 20 дка в Западен зад новата църква?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!