Новини Пловдив Прес » Пловдив » Димитър Маринов представя в Пловдив носителя на „Оскар“ „Зелената книга“
Кино Култура Пловдив

Димитър Маринов представя в Пловдив носителя на „Оскар“ „Зелената книга“

Актьорът Димитър Маринов ще представи в Пловдив носителя на „Оскар“ за най-добър филм „Зелената книга“.

Българинът, който се качи на сцената на престижните отличия и развя националния флаг , ще се срещне с публиката на прожекцията тази вечер в LUCKY Дом на киното.

Филмът на Питър Фарели получи 5 номинации за Оскар – освен за най-добър филм, също и две признания в актьорските категории – за Виго Мортенсен и Махершала Али, за оригинален сценарий и за монтаж. Освен признание от Академията, филмът получи и 3 награди „Златен Глобус“, награда БАФТА за ролята на Али и престижната Награда на публиката в Торонто.

Вдъхновен от истинска история за приятелство, което успява да преодолее расизма и класовото разделение, филмът ни запознава с Тони Лип, охрана в италиано-американски квартал в Бронкс. Той е нает да бъде шофьор на д-р Дон Шърли – световноизвестен чернокож пианист, който започва турне от Манхатън до дълбокия Юг. Те ще трябва да разчитат на Зелената книга – пътеводител на безопасните по това време места за афроамериканци.

„Зелената книга“ е във фестивалната програма на 14-тия София Филм Фест в Пловдив. Тя започна вчера и ще продължи до 24 март, като ще предложи на пловдивчани общо 6 заглавия, номинирани в различни категории от американската филмова академия.

 

Коментари

Коментари

VisVitalis

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
Хотел-ресторант Одеон VisVitalis

Времето

Анкети

Парк или Ритейл парк да има върху 20 дка в Западен зад новата църква?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!