Новини Пловдив Прес » България » Марешки: Напускаме НС, искаме анализ на двете години управление
България

Марешки: Напускаме НС, искаме анализ на двете години управление

Веселин Марешки

„Решението не е еднозначно, тежко е и дебатите в партията продължават. Но докато обществото се тресе, раздирано от ниски доходи, липса на добро образование, здравеопазване и сигурност, нас през последните месеци ни заливат с дребнотемието кой от върховните лидери на политическите измамници от малката коалиция ще води тяхната листа. И ние, с този наш ход, искаме да върнем разговорите за важните неща в обществото, за решаване на проблемите на хората и повишаване стандарта на живот на българския гражданин”. Това заяви пред Нова телевизия лидерът на Воля Веселин Марешки.

Както ПлавдивПрес съобщи по-рано днес стана ясно, че групата на Воля напуска парламента.

За да върнат „дебата за важните неща”, от Воля щели да инициират парламентарни консултации с другите партии. „Първо трябва да се направи анализ на двете години от управлението: кои обещания са изпълнени и да се наложат бързи темпове, с които другите да бъдат изпълнени”, поясни Марешки. И добави, че в зависимост от развитието на разговорите с останалите формации, Воля ще реши как да действа оттук нататък.

„Искаме анализ на двете години управление. Ще питаме кое е изпълнено и кое не. Ние си водим разговор вътре в партията, не съм разговарял с Цветан Цветанов. Ние искаме сериозен дебат, а не дребнотемие. Важните теми за обществото са ревизия на сделката за самолетите, ревизия на няколко приватизационни сделки. След тези ревизии ще можем наистина да помогнем на българските граждани. Очакваме управляващите да ни отговорят на следните въпроси – пенсиите станаха ли 300 лева, вдигнаха ли се доходите“, каза още Марешки.

„Към момента не сме разговаряли с никоя политическа сила. Тепърва предстои да проведем такива разговори. Ние ще подадем топката. След тези разговори ще преценим как да действаме занапред. Разговорите в партията са много тежки. Едната теза е, че с напускането тласкаме страната в безвремие, хаос и нова възможност за грабеж. Другата теза е, че нищо не се случва и трябва да действаме. След като проведем разговори с всички парламентарни партии, ще преценим нашите следващите стъпки“, обяви лидерът на „Воля“.

Още новини по темата

След БСП: И Воля напуска парламента – кворумът под въпрос

Цветанов изненадан за напускането на Воля: Няма криза, парламентът работи

 

 

Коментари

Коментари

VisVitalis

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
Хотел-ресторант Одеон VisVitalis

Времето

Анкети

Парк или Ритейл парк да има върху 20 дка в Западен зад новата църква?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!