Новини Пловдив Прес » България » След БСП: И Воля напуска парламента – кворумът под въпрос
България Важно

След БСП: И Воля напуска парламента – кворумът под въпрос

Депутатите на партия „Воля“ напускат парламента. Новината съобщи председателят на партията Веселин Марешки на брифинг в кулоарите на Народното събрание. Политикът призова решението на партията да се приеме като част от последователната политика на партията да осветлява лъжите и да сваля маските на фалшивите политици и партии. Марешки отказа сега да заяви причините за излизането на партията от 44-ото народно събрание.

,,На съвещание на ръководството на партията и на парламентарната група взехме решение да напуснем парламента. За да няма фалшиви новини и спекулации, исках лично да ви го съобщя“, заяви Марешки.

,,Причините към момента не мога да ги споделя, защото продължават разговорите. Те не са лесни, повярвайте ми. Искам само да подчертая, че една от ключовите роли на „Воля“ в парламента е да осветява лъжите и манипулациите и в парламента, и в политиката, и като цяло в обществото, както и да сваляме маските на фалшивите политици и партии. Нека това наше решение от днес да го приемете като част от тази наша последователна политика. Следобед или в следващите дни ще ви дадем повече разяснения по темата“, посочи той.

ПловдивПрес припомня, че вече близо месец депутатите от БСП не влизат в Народното събрание. Социалистите решиха да бойкотират пленарните заседания в знак на протест заради приетите поправки в Изборния кодекс през февруари.

Досега кворумът в парламента се осигуряваше от депутатите на ГЕРБ, „Обединени патриоти“ и „Воля“.

В 44-ото Народно събание остават групите на ГЕРБ, Обединени патриоти и ДПС.

Коментари

Коментари

VisVitalis

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
Хотел-ресторант Одеон VisVitalis

Времето

Анкети

Парк или Ритейл парк да има върху 20 дка в Западен зад новата църква?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!