Новини Пловдив Прес » България » Цветанов изненадан за напускането на Воля: Няма криза, парламентът работи
България Важно

Цветанов изненадан за напускането на Воля: Няма криза, парламентът работи

,,ГЕРБ и „Обединени патриоти“ имаме  над 121 депутати, така че в никакъв случай не мога да кажа, че има парламентарна криза. Както виждате парламентът работи, не очаквам да има и предсрочни парламентарни избори две в едно заедно с местните. Решението на партия „Воля“ да напусне парламента е изненадващо. Ще се чуя с г-н Марешки и очаквам да излязат с официална позиция. Но нека първо да изчакаме да разберем какви са им мотивите за напускане и тогава да коментираме. Това заяви пред журналисти в парламента председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Той допълни, че оттук нататък, за да има необходимия кворум, е нужна по-голяма дисциплина сред редиците на ГЕРБ и Обединените патриоти. И даде за пример Холандия, където кворумът се крепи само на един глас.

,,Смятам, че няма предпоставки за предсрочни избори – страната е стабилна, парламентът върши своята работа. Местната власт сега може да направи съответната равносметка на това, когато избират БСП да ги представлява българския парламент, дали ходят на работа. По този начин ще си задават въпроса дали тези евродепутати, които ще избират от листата на БСП, ще ходят на работа. Ако само ще получават някакво възнаграждение или само ще се водят статут европейски или народен депутат, по същата логика може да бъде и за общински съветници и кметове на общини“, допълни Цветанов.

Още новини по темата

След БСП: И Воля напуска парламента – кворумът под въпрос

 

Коментари

Коментари

VisVitalis

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
Хотел-ресторант Одеон VisVitalis

Времето

Анкети

Парк или Ритейл парк да има върху 20 дка в Западен зад новата църква?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!