Новини Пловдив Прес » Важно » Запорите на фирма на дъщерята на Ветко и Маринела потвърдени
Важно Съд и Прокуратура

Запорите на фирма на дъщерята на Ветко и Маринела потвърдени

Александра Арабаджиева

„Виктория Холидейз“ ЕООД не притежава нищо, освен офис оборудване за под 3500 лв.

Ваня ДРАГАНОВА

Пловдивският административен съд потвърди запорите на банковите сметки на фирма „Виктория Холидейз” ЕООД, чийто управител е дъщерята на Ветко и Маринела Арабаджиеви Александра. През януари същият съд отмени възбраните и запорите на „Виктория Груп Корпорейшън” ЕАД с мотива, че поисканото от данъчните обезпечение е прекомерно. В случая на „Виктория Груп Корпорейшън” от НАП си търсеха 606 600 лв. ДДС, а бяха забранили на Арабаджиеви да се разпореждат с имоти за над 16 млн. лв.

И при управляваното от Александра Арабаджиева дружество става дума за запор, наложен от НАП. Той е в резултат на ревизия, започнала на 6 ноември м. г. В хода й са установени  «данни за укрити приходи/доходи, за преобладаващи разплащания в брой, за измами, в т. ч. с финансови средства и фондове от/на ЕС, както и че размерът на активите/имуществото е по-малък от размера на очакваните задължения». Така са запорирани сметките и банковите касети на «Виктория Холидейз» в 3 банки в размер на 61 000 лв. На толкова възлизат и очакваните задължения към НАП, затова и съдът намира обезпечението за правилно.

Колкото до активите, е установено, че фирмата на Александра Арабаджиева не притежава почти нищо. «Дружеството не разполага с недвижими имоти, МПС, установена е и липса на дългосрочни и краткосрочни инвестиции. Установено е единствено наличие на активи /офис оборудване/, чийто размер по балансова стойност възлиза на сумата от 3 488,85 лв., която е крайно недостатъчна за обезпечаване на  публичните задължения, които се очаква да бъдат установени при ревизията на дружеството», е записано в съдебното решение.

То е окончателно и не подлежи на обжалване.

Още новини по темата

Съдията Педрас реши: Ветко и Маринела остават зад решетките
Жоро Шопа: Ветко и Маринела не са се укривали, сами се предадоха
Отмениха възбраните и запорите върху имоти и сметки на Ветко

Коментари

Коментари

VisVitalis

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
Хотел-ресторант Одеон VisVitalis

Времето

Анкети

Парк или Ритейл парк да има върху 20 дка в Западен зад новата църква?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!