Quantcast
Новини Пловдив » Бизнес » Deutsche Bank и Commerzbank започнаха преговори за сливане
Бизнес Портфейл Свят

Deutsche Bank и Commerzbank започнаха преговори за сливане

Дойче банк (Deutsche Bank) и Комерцбанк (Commerzbank) започнаха преговори за евентуално сливане, потвърдиха от двете банки, информира „Ройтерс“.

Не е сигурно, че ще бъде сключена сделка, обявиха в съобщение от Дойче банк. Двете най-големи банки в Германия разпространиха кратки съобщения след отделни срещи на ръководствата.

На фона на появяващите се възможности управителният борд на Дойче банк реши да прегледа стратегическите варианти, допълват от банката.

Главният изпълнителен директор на Дойче банк Кристиан Севинг заяви в бележка до служителите, че банката все още се стреми да остане световна банка със силен бизнес на капиталовия пазар и с глобална мрежа. Той отбелязва, че „опитът показва“, че много икономически и технически фактори могат да попречат на сливането.

От своя страна Комерцбанк описа резултата като открит.

Германското правителство държи повече от 15-процентов дял от Комерцбанк. Берлин иска банката да продължи да финансира компаниите със среден размер, които са гръбнакът на икономиката, а също така да остане в германски ръце.

Ако сливането се осъществи, двете банки ще станат третата най-голяма група в Европа след HSBC и BNP Paribas.

Миналия понеделник финансовият министър на Германия Олаф Шолц потвърди, че се водят преговори. Министерството коментира днес, че е научило за новината и поддържа редовни контакти с всички страни.

Сливането ще е около 1,8 трилиона евро в активи като заеми и инвестиции. Пазарната цена е около 25 милиарда евро, което се базира на цените в края на търговията в петък.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...