Quantcast
Новини Пловдив » Автомобили » Хакери пробиха браузъра на Tesla и спечелиха Model 3
Автомобили Посоки Свят

Хакери пробиха браузъра на Tesla и спечелиха Model 3

Двама изследователи в областта на сигурността доминираха на тазгодишното състезание за хакерство Pwn2Own. Ричард Джу и Амат Кам, известни като екип Fluoroacetate, си разделиха награда от 375 хил. долара. Също така те получиха Tesla Model 3, тъй като откриха уязвимост в информационно-развлекателната система на електрическия автомобил.

Състезанието се провежда за 12-а поредна година и се управлява от инициативата Zero Day на Trend Micro. Досега са раздадени над 4 млн. долара под формата на награди за „бели“ хакери. Тази година за първи път към състезанието се включи и Tesla, пише economic.bg.

От Tesla обявиха пред TechCrunch, че ще пуснат софтуерна актуализация, за да поправят откритата уязвимост.

Влязохме с Model 3 в световноизвестния конкурс Pwn2Own, за да се ангажираме с най-талантливите членове на изследователската общност за сигурност. По време на състезанието изследователите демонстрираха уязвимост в уеб браузъра в колата, пише в официалното съобщение на Tesla по темата. През следващите дни ще пуснем актуализация на софтуера, която адресира този проблем. Ние разбираме, че тази демонстрация костваше изключително много усилия и умения и ние благодарим на тези изследователи за тяхната работа, за да ни помогнат да продължим да гарантираме, че нашите коли са най-сигурни на пътя днес, пише още там.

Конкурсът Pwn2Own се проведе между 20 и 22 март във Ванкувър и включваше пет категории, включително уеб браузъри, софтуер за виртуализация, корпоративни приложения, сървърен софтуер и новата автомобилна категория.

Pwn2Own раздаде общо 545 хил. долара за откриването на 19 уникални грешки в Apple Safari, Microsoft Edge, Windows, VMware Workstation, Mozilla Firefox и Tesla.

Tesla има публични отношения с хакерската общност от 2014 г., когато компанията стартира първата си програма за откриване на уязвимости.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...