Quantcast
Новини Пловдив » Пловдив » Издирват торба с флашки по делото „Караджов“
Пловдив Съд и Прокуратура

Издирват торба с флашки по делото „Караджов“

Караджов обяви, че ще се бори до оправдателна присъда.

Служебните патрони на осъдения за убийството на родителите си полицай ще бъдат проследени от 1991 г. досега

Ваня ДРАГАНОВА

По досъдебното производство срещу осъдения на първа инстанция за убийството на родителите си полицай Венцислав Караджов имало цяла торба флашки със записи от района на местопроизшествието и жилището му, но по делото като доказателства са приобщени само много малка част от тях. С този аргумент защитата на Караджов поиска от Апелативния съд да бъде преразпитан полицейският служител Александър Попов, който съобщава за торбата с флашки в разпит от 22 ноември 2017 г. Венцислав Караджов обжалва произнесената от Окръжния съд доживотна присъда и вече има и втори адвокат, освен Зоя Тошкова, в лицето на известния столичен юрист Васил Василев.

Състав на Апелативния съд се съгласи да преразпита Попов и да изиска от разследващите информация за флашките и ако действително има още записи, ще реши дали да ги добави към доказателствата.

Винаги спирах колата си „Ситроен Берлинго“ до магазина на „Теленор“ на ул. „Йордан Гавазов“, където живеех тогава. До магазина пък има кафене, а входът за жилището ми е между двете. Записите от двата търговски обекта са много важни, защото ще покажат дали съм излизал от блока на 15 май 2016 г. вечерта“, обясни самият Караджов. Окръжният съд прие, че на 15 май 2016 г. той е излязъл от дома си, отишъл е до дома на родителите си Цветан и Божура на ул. „София“ в „Смирненски“ и ги е застрелял, след като загубил делото срещу тях за спорния семеен имот.

По делото няма никакви преки доказателства – очевидци или уличаващи Караджов записи, не е намерен дори пистолетът, с който са застреляни Божура и Цветан Караджови. Тъща му Мария Рекина обаче казва в един от своите разпити, че той е излизал вечерта на 15 май 2016-а. След това тя се отрече от думите си и бранеше Караджов с всички сили в съда. Защитата на Караджов ще се опита да докаже, че Рекина е съобщила за излизането на зет си под полицейски натиск, затова и ще бъдат разпитани адвокатите, които са я придружавали в МВР и ДАНС. Междувременно срещу Рекина беше заведено дело за лъжесвидетелстване.

Едно от доказателствата, които уличават Караджов, са патроните, с които са застреляните родителите му. Те са произведени в „Арсенал“ – Казанлък, през 80-те години и никога не са били продавани в търговската мрежа. Използвани са обаче при учебни стрелби в МВР, затова и всички участия на Караджов в подобни тренировки ще бъдат проследени още от постъпването му в полицията през 1991 г. Ключов момент в това е каква е била отчетността и можел ли е Караджов да си вземе от неизстреляните патрони. „Борбата продължава до оправдателна присъда.Който го е извършил, да си понесе последствията, аз не съм“, заяви Караджов на излизане от съдебната зала.

Следващото заседание по делото е на 21 май.

Още новини по темата
Записани със срс разговори пратиха полицая Караджов до живот в затвора
Дадоха на полицая Караджов доживотен затвор
Караджов в последната си дума: Абсолютно невинен съм!

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...