Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Агенция за имоти осъди клиент за продажба зад гърба й
Важно Съд и Прокуратура

Агенция за имоти осъди клиент за продажба зад гърба й

Ваня ДРАГАНОВА

Агенция за недвижими имоти осъди клиент, продал апартамента си зад гърба й, въпреки изричната уговорка в договора, че само брокерът ще предлага жилището. Решението на Пловдивския районен съд предполага собственикът на имота да плати на агенция «Адрес» неустойка от 6500 евро, колкото е фиксираната в договора, в случай че клиентът заобиколи посредника.

Договорът бил подписан на 31 август 2016 г. за срок от 1 г., като се предвиждало той автоматично да се поднови за още една, освен ако някоя от страните не се откаже писмено. Имотът е етаж от къща, за който собственикът определил цена от 130 000 евро. Неустойката при некоректност от негова страна била определена на 5 на сто от тази сума.

Агенцията започнала да рекламира имота в интернет, сложила и транспарант на къщата, водила потенциални купувачи на огледи, но до сделка не се стигнало. През есента на 2017 г. собственикът си поискал от агенцията документите на имота и на 23 ноември с. г. го продал.

Агенцията завела дело, в чийто ход били изтъкнати всевъзможни аргументи: че брокерът не е направил нужното, за да продаде имота, че със сложения на къщата транспарант си правел реклама, че договорът бил изтекъл, и т. н. Съпругата на клиента пък заявила, че двамата с мъжа й не взели подписването на договора на сериозно и той носел документи в агенцията на майтап.

Всички тези доводи са отхвърлени от Районния съд, но решението му подлежи на обжалване пред Окръжния.

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...