Quantcast
Новини Пловдив » Бизнес » Проект за биоразградими прибори от картофи взе първо място на конкурс в Пловдив
Бизнес Пловдив

Проект за биоразградими прибори от картофи взе първо място на конкурс в Пловдив

Иновативната идея за биоразградими прибори на Димо Иванов взе първа награда на конкурса "Най-добър млад предприемач" novini-plovdiv-press
Иновативната идея за биоразградими прибори на Димо Иванов взе първа награда на конкурса "Най-добър млад предприемач"

Прибори за еднократна употреба, получени от картофени обелки е проектът, който спечели първото място в конкурса „Най-добър млад предприемач на Пловдив“. Иновативната идея на Димо Иванов беше оценена с най-много точки от журито и получи първата награда от 7000 лева от заместник-кмета Георги Титюков.
„Благодаря на Община Пловдив за възможността да участваме в този конкурс, както и на Търговската гимназия за доброто обучение, което получихме за управление на бизнес“, заяви развълнувано победителят. „Ние повярвахме в себе си, благодаря ви, че и вие повярвахте в нас“, допълни той от сцената, докато получаваше своята награда.

Биоразградимите прибори за еднократна употреба от картофено нишесте, приготвено от обелките, могат да се използват от хората, когато са на разходка сред природата и хвърляйки ги дори на нерегламентирани места, околната среда няма да бъде замърсена, защото се разграждат между два и шест месеца. 250 броя вилици ще струват приблизително 4 лева. Фирмата ще се произвежда още лъжици и ножове. На по-късен етап ще се правят торбички и чашки.

Второто място и 4000 лева спечели Марчела Апостолова, чийто проект е за интерактивни тениски с мобилно приложение за добавена реалност. Върху тениските ще има отпечатани авторски модели на забележителности на града. В самата щампа има маркери, които при сканиране на тениската на телефона ще се появи триизмерен модел на съответната забележителност с текст на английски, български и френски език.
Двете трети места спечелиха проектите за мобилна автомивка във всяка точка на града, където се намира самият автомобил и за създаване на споделено пространство за учене .

За благодарност за организацията на конкурса за десета поредна година от името на всички участници беше връчен специален плакет за принос и за насърчаването на младите хора в град Пловдив на заместник-кмета Георги Титюков.

„За тези 10 години конкурсът се доказа като честен и прозрачен с представяне на все по- интересни бизнес идеи“, сподели заместник-кметът Георги Титюков и благодари за подкрепата на кмета на Община Пловдив Иван Тотев, общинския съвет, на учебните заведение, където се презентира конкурсът за бъдещите участници. Той пожела още на младите хора да останат тук в България и тук да реализират мечтите.
Специалната награда от 500 лева на ротари клуб „Пловдив Филипопол“ получи Гергана Кирева за създаване на художествено ателие „Арт релакс“ .

В препълнената зала „Пловдив“ на Гранд хотел Пловдив освен участниците присъстваха председателят на Общинския съвет Савина Петкова, общински съветници, спортисти, артисти и много гости.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...