Quantcast
Новини Пловдив » България » Мария Габриел води листата на ГЕРБ за Европарламента (ВИДЕО)
България Важно Избори за ЕП 2019 Политика

Мария Габриел води листата на ГЕРБ за Европарламента (ВИДЕО)

gerb-maria-gabriel, novini-plovdiv
Шестият в листата Александър Йорданов(СДС) изнесе емоционално слово

Мария Габриел поведе листата на ГЕРБ за кандидатите за членове на Европейския парламент. Тя е събрала над 10 000 номинации сред партийните структури, стана ясно преди минути от форума в зала 6 на НДК, където днес се събраха почти всички депутати и министри на управляващата партия, както и премиерът Бойко Борисов.

На форума на партията те обявиха своите 17 кандидати, които ще се борят да станат членове на ЕП. Предварително се знаеше, че две позиции са запазени са СДС, с които ГЕРБ си подаде ръка за предстоящите европейски избори.

Целта на ГЕРБ е да имат минимум 7-8 депутати, стана ясно от изказването на Цветан Цветанов. В листата следват Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Ева Майдел, Асим Адемов, Александър Йорданов, Лиляна Павлова и Емил Радев.

Цветанов представи листата на ГЕРБ заедно с двамата представители от СДС. Започна от номер 17 – Илия Лазаров от СДС, главен секретар на партията. Човек, който е в най-близкото административно обкръжение на президента Петър Стоянов.

Номер 16-ти Жечо Станков, заместник министър на енергетиката в предишния кабинет на Борисов. Йоана Йончева – ново лице в политиката. Живяла в САЩ, но решава да се завърне в България със съпруга си. Има 3 момчета.Прави бизнес с екология. Камен Костов е номер 14 – зам. областният управител на Сливен.Николай Диков е номер 13 – млад човек и е бил много активен от младежката структура на ГЕРБ.

Номер 12 е Младен Шишков, който за първи път е и народен представител, но с богат опит в общинската администрация. Следва номер 11 е Иво Ралчовски.

Доктор, член на БЛС, има специализирана очна клиника във Врачанска област.Номер 10 е Марин Захариев от смолянската структура, в момента е зам. кмет на Община Смолян. Ивелина Василева, зам министър и министър на околната среда и водите във второто правителство на Борисов.

„Това е силата на ГЕРБ, възможностите му“, обяви Цветан Цветанов.

Ето я листата на ГЕРБ от 17 кандидати за европейски депутати

1. Мария Габриел

2. Андрей Ковачев

3. Андрей Новаков

4. Ева Майдел

5. Асим Адемов

6. Александър Йорданов

7. Лиляна Павлова

8. Емил Радев

9. Ивелина Василева, ексминистър, сега депутат

10. Марин Захариев, Смолян, работи в общината

11. Иво Ралчовски, лекар, има очна клиника

12. Младен Шишков, в момента депутат

13. Николай Диков, Младежи ГЕРБ, общински съветник в Стара Загора

14. Камен Костов, зам.-областен управител на Сливен

15. Йоана Фидова, живее в Казанлък

16. Жечо Станков, зам.-министър на енергетиката

17. Илия Лазаров, СДС

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...