Новини Пловдив » Култура » Ангел Герджиков открива „Забравени следобеди“ във „Възраждане“
Култура Палитра

Ангел Герджиков открива „Забравени следобеди“ във „Възраждане“

Десета, отново, юбилейна изложба на автора в галерия Възраждане. Довечера от 18:00 ч. в салона на галерия Възраждане ще се открие изложба живопис „Забравени следобеди“ на Ангел Герджиков. Изложбата е по случай 50 годишния юбилей на автора и ще продължи до 29.04.2019 г.
Това ще бъде и десетата (пак юбилейна) изложба на Герджиков в галерия Възраждане.

Новата изложба на Ангел Герджиков е пиршество за сетивата. Толкова богата, наситена живопис се среща все по-рядко и този факт определя автора като едно истинско чудо в съвременното българско изкуство.
В богато населения авторов свят приключенията се случват повсеместно. Персонажите музицират, витийстват, бохемстват, мечтаят и създават един паноптикум от радост, ярки чувства и една особена, светла либералност, за да му е хубаво на зрителя, да му е благо на душата и шарено на очите.
Изобщо, Ангел създава една живописна материя, която все повече и повече го превръща в голям, надскочил условностите, задълбочен и предан на себе си, художник.
Творец, който искрено се радва на божия свят и чиито картини са като докоснати от Божията ръка.

Ангел Герджиков е роден през 1969 г. в гр. Пловдив. Завършва Националнатахудожествена гимназия „Цанко Лавренов“ през 1988 г. Продължава образованието си във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий” до 1995 г., специалност живопис в класа на проф. Никола Русчуклиев. Член е на Дружеството на Пловдивските художници. Има 18 самостоятелни изложби и многобройни участия в общи. Живее и работи в гр. Пловдив.

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Съгласни ли сте с идеята на кмета Здравко Димитров да тегли до 120 млн. лева заем?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close