Quantcast
Новини Пловдив » България » Загиналият Бошнаков развивал бизнес с отпадъци, имал няколко фирми
България Важно

Загиналият Бошнаков развивал бизнес с отпадъци, имал няколко фирми

Георги Бошнаков, който загина със съпругата си и двете си дъщери при авиокатастрофа в Македания,  е вписан като собственик на няколко фирми за рециклиране на отпадъци.
Основната е “Чистота Балкани”, която от 2004 г. работи в сферата на управлението на отпадъците и вътрешната чистота на административни, търговски и промишлени обекти, пише „24 часа“.

Някои отпадъци като дърво, полимери и разтворители се рециклират от самата компания, а други – хартия, найлон и метали, се предават за рециклиране в специализирани за целта заводи. Опасните отпадъци, за които няма решение в България, се изнасят за обезвреждане в специализиран завод във Виена.

Освен това според сайта на фирмата тя разполага със собствени площадки за отпадъци в районите на София и Враца. Има и разнообразен автомобилен, машинен и контейнерен парк. Във фирмата са заети над 70 души – инженери, химици, еколози, физици, икономисти и обслужващ персонал със средно и средно специално образование.

Според последния публикуван в Търговския регистър финансов отчет – за 2015 г., приходите на “Чистота Балкани” са 2,92 млн. лв., а печалбата – 110 хил. лв. За предходната година сумите са съответно 2,88 млн. лв. и 103 хил. лв. Отчетите за 2016 и 2017 г. все още не са публикувани в Търговския регистър.

Името на Бошнаков се среща и в още няколко фирми, повечето в София. Всички те се занимават със събиране, депониране, обезврежане или рециклиране на отпадъци. Повечето от тях обаче не извършват търговска дейност. “Екосъзнание” няма дейност от 2013 г., “Балкан Електроникс” – от 2009 г., фирмата “Софсорт” е регистрирана през 2011 г., но не е публикувала нито един финансов отчет. А “Полисхарт Чистота” е в ликвидация.

Единствено “Отто Балкани” отчита дейност – последно през 2015 г., когато е извършвала внос и продажба, както и отдаване под наем на съдове и отпадъци. От това тя е имала оборот от 45 хил. и е спечелила 2 хил. лв. Отчетените през 2014 г. приходи са 150 хил. лв., а печалбата е 45 хил. лв.
Според фейсбук профила на Бошнаков той е изучавал “Поддръжка и ремонт на автотранспортни средства” в Техническия университет – София, като е завършил през 1995 г.

През 1998 г. е завършил 125-о училище в столицата, а три години по-късно – Техническия университет в Дрезден, който е сред 10-те най-добри висши училища в Германия. През 2006 г. се дипломира и в Софийския университет “Св. Климент Охридски“.

Георги е отбелязал, че е женен за Калина Корнажева от 30 август 1998 г. В нейния профил не е дадена никаква информация за образование или работни места. Тя е дъщеря на Цоню Корнажев е племеница на някогашния правосъден министър Петър Корнажев.

Едната им дъщеря – Биляна, също има фейсбук, от който става ясно, че учи в Американския колеж в София от 2014 г.

Още новини по темата

Извадиха телата от Чесната! Излезе запис с последните думи на пилота (18+ ВИДЕО)

Самолет се разби в Македония, загина българско семейство с две деца

Семейството на бизнесмен е загинало при авиокатастрофата в Македония

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...