Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Доброволци засадиха борова гора над Руен ВИДЕО/СНИМКИ
Важно Куклен Регион Родопи

Доброволци засадиха борова гора над Руен ВИДЕО/СНИМКИ

ruen-zalesyavane, plovdiv-press.bg, zdravko-kumanov, kuklen
Кметът Здравко Куманов показва на младите доброволци как се засажда черен бор.

Над 3300 дръвчета засадиха доброволци в местноста около параклиса „Свети Йоан Кръстител“ в село Руен, община Куклен.

Инициативата е на кмета на село Руен Здравко Куманов и Министерство на земеделието и горите. Над 150 доброволци, сред които много деца, обединиха усилия за поред път и се заеха с облагородяване на площ в района на селото. За терена бяха осигурени фиданки черен бор, които са подходящи са планинските условия.

От години тук не е провеждано такова мащабно мероприятие, заяви Здравко Куманов и даде личен пример като оглави кампанията от самото й начало. Изключително приятна изненада за всички беше факта, че цели семейства и най-вече – много деца се включиха да помогнат с физическа работа и с каквото могат за подобряване на растителното разнообразие в определения район.

Организаторите бяха осигурили и необходимите инструменти, с които да се подпомогне работата на желаещите. Инициативата продължи през целия ден, въпреки лошото време. 

Миналата година дойде фирма, която поиска да залеси 15 декара и да ги подари на общината, но кметицата Мария Белчева отказа, няма представа защо, заяви Здрадко Куманов.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...