Новини от Пловдив » Общество » Фондация „Глас“ не мирясва, ще прожектира и филм за ЛГБТИ в Пловдив
Общество Пловдив

Фондация „Глас“ не мирясва, ще прожектира и филм за ЛГБТИ в Пловдив

В разгара на скандала около проекта на фондация „Глас“ „Балкан прайд“ от програмата на „Пловдив 2019“ от организацията съобщиха, че планират специална кино вечер в Пловдив, посветена на темата за разкриването и силата да бъдеш себе си. „В рамките на събитието ще бъде представен документалният филм „Да се разкриеш“ (2018) на френския режисьор Дени Паро. Лентата е сбор от автентични видео записи, подбрани от интернет, на тийнейджъри и деца, които за първи път споделят с родителите си за своята сексуална ориентация и/или полова идентичност“, информират от „Глас“. 

Филмът изпраща едно изключително важно послание за разбиране и приемане, което искаме да пренесем и извън София, за да отворим диалог както с местната ЛГБТИ публика, така и с всички граждани на Пловдив, който винаги се е гордеел със своя дух на откритост и мирно съжителство между различни етноси и малцинства. Посланието обаче придобива още по-голяма значимост на фона на тревожното нарастване на езика на омраза и заплахите за физическо насилие срещу ЛГБТИ общността, които през последните няколко месеца започнаха да придобиват истерични размери и да опетняват доброто име на града“, коментира председателят на фондацията Симеон Василев.

Събитието ще се състои на 16 април, от 19:00 ч., в кино „Лъки“, а след него ще се проведе разговор между представители на фондация „Глас“ и зрителите относно темите, засегнати във филмите.

Още новини по темата

Фондация „Глас” с гей проекта вече е получила 4900 лв. от „Пловдив 2019”
ВИДЕО и СНИМКИ Бурна сесия за „Пловдив 2019“: Кметът бесен, поискаха му оставката и извинение

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...