Quantcast
Новини Пловдив » България » Борисов: Цветанов съветник в парламента? Това е глупост!
България Политика Посоки

Борисов: Цветанов съветник в парламента? Това е глупост!

borisov, plovdiv-press.bg
Бойко Борисов

Това е глупост! Какво значи съветник? Ще го проверя. Така реагира премиерът Бойко Борисов на новината, че Цветан Цветанов е записан за съветник на ГЕРБ в парламента. Докато срещу другите сътрудници е посочено „медии“, „логистика“, „икономика“ и т. н., срещу името на Цветанов фигурира „Заместник-председател ПП ГЕРБ.“, показва сайтът на Народното събрание.

„Не можеш да напуснеш като шеф на парламентарна група и депутат, и след това да оставиш подобен въпрос да витае около легитимността на решението. Бих го нарекъл глупост“, заяви министър-председателят в Брюксел, като подчерта, че разбира от тях за подобно нещо.

Според Борисов решението му е „глупост“. Той поясни, че Цветанов може да съветва и без договор и допълни, че ще говори с него по този въпрос. „Какво значи съветник? Не съм чул, че е консултант. От вас чувам, ще го проверя, не знам за какво му е“, каза премиерът.

На въпрос за думите на лидера на НФСБ Валери Симеонов, с които намеква за неговата оставката, Борисов заяви, че всеки се упражнява по тази тема. „Валери Симеонов знае като вицепремиер колко време работеше, от 7:30 до 21:30-22:00 часа в Министерски съвет. От 6-7 кандидати за министри и зам.-министри, в момента, в който се спра на него, на другия ден пристига и казва: „знаеш ли, че майка ми или баща ми, или кака ми е направила една сделка, дали няма да се разгледа по оня начин“, коментира Борисов, цитиран от „Фокус“.

По думите на премиера от целия спектър политици, които в момента има в България, а и тези, които дават заявка да стават такива, не се знае за кой не може да се изкара нещо, каквото и да било и да се интерпретира в зависимост от това коя агенция го прави.

Още по темата

Цветанов се изхвърли: ГЕРБ може да има и 8 евродепутати

121 депутати гласуваха оставката на ЦветановПодариха на Цветанов маратонки, за да бяга в политическия маратон

Цветанов: Борисов не е оказал натиск за оставката ми, ГЕРБ за мен е кауза ОБЗОР

Първан Симеонов пред Plovdiv-Press: Кризата в ГЕРБ е Борисов срещу Цветанов

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...