Новини Пловдив » Важно » Оферта в Куклен: Стани член на ГЕРБ, някой лев ще даде! ВИДЕО
Важно Куклен Политика Посоки Регион

Оферта в Куклен: Стани член на ГЕРБ, някой лев ще даде! ВИДЕО

krum-apostolov, plovdiv-press.bg
Крум Апостолов е възмутен, че се опитват да го купят, за да стане член на ГЕРБ

Plovdiv-press.bg

Стани член на ГЕРБ, банкет ще направим, някой лев ще даде. Такава покана да стане член на партията е получил младият футболен съдия Крум Апостолов от Куклен, съобщи пред ПловдивПрес кметът на село Руен Здравко Куманов. Наскоро селският управник публикува във Фейсбук скандален чат, в който младежът е подканен да се включи в редиците на ГЕРБ срещу заплащане. Негов приятел го агитира да отидат на партийна сбирка. „Кой го организира това“, иска да знае Крум. „Божо ме помоли да питам. Кметицата“, настоява приятелят. „Ем брат…не ми се занимава с теа работи…виж някой друг“, отвръща Крум. Онзи обаче настоява „Само като член ще те има, няма да те викат никъде. Банкет ша прайм, някой лев ш’даде“, пише в чата.

ПловдивПрес се постара да издири младия футболен рефер, за да чуе историята му от първо лице. Потвърждавам, че кореспонденцията е истинска, приятел ме покани да стана член на ГЕРБ, защото Божо го бил помолил и щели да дадат пари“, обясни пред репортер на ПловдивПрес Крум Апостолов. Конкретна сума не била споменавана.

Свалете мръсните си ръце от децата ни, призовава Здравко Куманов и пита: Божидар ли е новият кукловод на ГЕРБ в Куклен? Това ли е новият морал на привлечените нови членове в лицето на г-жа Белчева, съпруга й и прочие, продължава с въпросите кметът на Руен. Въпросният Божидар е съпругът на кметицата на Куклен Мария Белчева, уточни пред ПловдивПрес Крум Апостолов.

gerb-kuklen, plovdiv-press.bg,
Факсимиле от офертата „някой лев шъ дадат“
kumanov, gerb-kuklen
Факсимиле от питането на Здравко Куманов

Според Здравко Куманов работещи в общинската администрация също са притискани да вземат партийна книжка от ГЕРБ.
Схемата била задействана през февруари-март, когато областният лидер на партията Георги Мараджиев смени местното ръководство и наложи хора от близкия кръг на „зелената“ кметица Мария Белчева. Старият председател беше отстранен, а на негово място Мараджиев „назначи“ най-приближените хора на Белчева – Тодор Лозанов, отговарящ за строителството в община Куклен, за организационен секретар беше спуснат Илия Димов, който отговаря за екологията и почистването.

Припомняме, че и самата Мария Белчева и още неколцина нейни приближени тогава бяха приети накуп в ГЕРБ.
Самият Крум Апостолов е бивш член на ГЕРБ, но напуснал през февруари, когато било сменено партийното ръководство в Куклен.
Според местни активисти, от 6 февруари насам близо 50 души са напуснали партията, след рокадата. В същото време новото ръководство се похвали с 35 нови членове, от които 20 младежи.

Точно „навалицата“ от новоприети гербери в Куклен беше посочена в доклада на Цветан Цветанов като положителна тенденция и пример как да се работи по места.

„Отличих община Куклен, където към партията са се присъединили 35 нови членове, а само към младежката структура са се присъединили нови 20 души, казва Цветанов.
В Куклен се питат още: Това ли разбира областният лидер на ГЕРБ Георги Мараджиев, когато казва пред актива: „Младите хора променят държавата, трябва да им се доверим и да им дадем право на глас, за да ни поведат“.

Областният лидер на ГЕРБ Георги Мараджиев се похвали във ФБ с прием на нови млади членове в организацията в Куклен.

 

ПловдивПрес е готов да даде думата на засегнатите лица в тази история!

Още по темата

Нови оставки в ГЕРБ-Куклен, над 30 хвърлиха партийните книжки

ГЕРБ започва да бърза в припознаването на довчера чужди кметове

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Каква е според вас разликата между извънредно положение и извънредна епидемична обстановка?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close