Новини Пловдив Прес » Важно » “Пловдив 2019“ с нов гаф, громят съветници в отчета си
Важно Градът Култура Пловдив 2019

“Пловдив 2019“ с нов гаф, громят съветници в отчета си

Светлана Куюмджиева и Кирил Велчев.

Това е невероятна и велика глупост“, навика Тотев шефа на фондацията Кирил Велчев

Ваня ДРАГАНОВА

Фондация „Пловдив 2019“ остана вярна на принципа си „Нито ден без гаф“ и този път си позволи недопустимо назидателен тон към съветниците, възпротивили се на гей проекта на фондация „Глас“. При това текстът присъства в официалния отчет на „Пловдив 2019“ за първите 3 меесца на 2019 г.

„Отчетният период, за първи път от спечелването на титлата Европейска столица на културата, постави на изпитание демократичните процеси и смисъла на европейското законодателство в България. През март т. г. в публичното пространство открито и безнаказано бе демонстрирана агресивна дискриминационна пропаганда, което успоредно с увеличаващия се брой туристи, поставя важни въпроси пред местната и националната политическа и социална среда“, е записано в отчета.

Срещу текста възрази Стефан Послийски от ВМРО и този път фондацията вбеси и кмета Иван Тотев, който на извънредната сесия в понеделник за исканата оставка на артистичния директор на фондацията Светлана Куюмджиева а бранеше като Матросов на амбразурата. „Киро, може ли онзи ден да ви защитавам, а вие да напишете такова нещо. Това е невероятна и велика групост“, обърна се той от микрофона на Общинския съвет към изпълнителния директор на „Пловдив 2019“ Кирил Велчев. После по предложение на Тотев този абзац отпадна от отчета.

Кирил Велчев не го е чел, а Светлана Куюмджиева е била обидена в някаква степен на Общинския съвет и е реагирала емоциално, но това не е правилно абзацът в крайна сметка отпадна“, върна се към линията на защита след това кметът.

Съобщеният от него факт, че изпълнителният директор е подписал и внесъл отчет, който не е чел, обаче сам по себе си е показателен.

Още новини по темата

Шефовете на „Пловдив 2019” взимат по 1560 лв.
Заплатите на шефовете на „Пловдив 2019” били лични данни

Коментари

Коментари

VisVitalis

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
Хотел-ресторант Одеон VisVitalis

Времето

Анкети

Парк или Ритейл парк да има върху 20 дка в Западен зад новата църква?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!