Quantcast
Новини Пловдив » Спорт Важно » Елитът на ездата се събира за Лига „Краси“ и рекорден награден фонд
Пловдив Регион Спорт Спорт Важно

Елитът на ездата се събира за Лига „Краси“ и рекорден награден фонд

Конният спорт в последните години набира популярност у нас сред всички класи на обществото. Остарялото схващане, че ездата е само за богоизбрани, е в миналото. Доказателството е поредното издание на Лига „Краси”. Турнирът е най-очакваното събитие в конния спорт у нас през тази година. Лигата ще събере елита в българската езда на конна база „Фригопан“ в село Царацово.

Размерът на наградния фонд също е внушителен и е показателен за развитието на спорта. Участниците в Лига „Краси” ще си разделят над 37 000 лв.

Бизнесменът Димитър Консулов сподели, че идеята за Лига „Краси” се родила след изключителния успех на проведените през миналата година турнири „Краси” и „Хисар”, които събраха най-добрите състезатели и повече от 3000 зрители на конна база „Фригопан“, край Пловдив.

Тази година, ръководената от Димитър Консулов, Фабрика за майонеза „Краси” празнува 25 годишен юбилей и това ще е едно от събитията, с които лидерът на пазара на майонеза у нас отбелязва своя четвъртвековен юбилей.

”Светът не е само футбол и спортът не се изчерпва с него. Важно е в България да развиваме и конния спорт, не бива да забравяме, че общуването с коня променя душата! Не случайно се казва, че лош човек не може да бъде добър ездач! Да спечелиш доверието и да подчиниш това интелигентно и грациозно животно не е лесно, изисква се смелост, дисциплина, отговорност, внимание и ред др. качества, които този спорт възпитава. Нека в България да има повече състезатели, носители на такива качества, нека да има повече почитатели на този красив и аристократичен спорт!” каза създателят на Лига „Краси” – Димитър Консулов.

Лига “Краси” включва два квалификационни етапа и финал. За купата имат право да се състезават участниците от всичките 4 кръга и влезли в класацията за финал. Стартът за Лига „Краси” наближава, на 20 и 21 април са квалификациите за най-очакваната конна надпревара у нас. Конната база в Царацово ще събере най-добрите в конния спорт на 20 и 21 април. Втората квалификация е планирана в началото на месец юни, а финалът ще е на 28 и 29 септември.

Още по темата

Купа „Краси“ и Купа „Хисар“ събра рекорден брой участници (окончателно класиране)

360 старта и два дни празник за Купа „Краси“ и Купа „Хисар“ край Пловдив (ВИДЕО)

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...