Новини от Пловдив » Спорт Важно » Елитът на ездата се събира за Лига „Краси“ и рекорден награден фонд
Пловдив Регион Спорт Спорт Важно

Елитът на ездата се събира за Лига „Краси“ и рекорден награден фонд

Конният спорт в последните години набира популярност у нас сред всички класи на обществото. Остарялото схващане, че ездата е само за богоизбрани, е в миналото. Доказателството е поредното издание на Лига „Краси”. Турнирът е най-очакваното събитие в конния спорт у нас през тази година. Лигата ще събере елита в българската езда на конна база „Фригопан“ в село Царацово.

Размерът на наградния фонд също е внушителен и е показателен за развитието на спорта. Участниците в Лига „Краси” ще си разделят над 37 000 лв.

Бизнесменът Димитър Консулов сподели, че идеята за Лига „Краси” се родила след изключителния успех на проведените през миналата година турнири „Краси” и „Хисар”, които събраха най-добрите състезатели и повече от 3000 зрители на конна база „Фригопан“, край Пловдив.

Тази година, ръководената от Димитър Консулов, Фабрика за майонеза „Краси” празнува 25 годишен юбилей и това ще е едно от събитията, с които лидерът на пазара на майонеза у нас отбелязва своя четвъртвековен юбилей.

”Светът не е само футбол и спортът не се изчерпва с него. Важно е в България да развиваме и конния спорт, не бива да забравяме, че общуването с коня променя душата! Не случайно се казва, че лош човек не може да бъде добър ездач! Да спечелиш доверието и да подчиниш това интелигентно и грациозно животно не е лесно, изисква се смелост, дисциплина, отговорност, внимание и ред др. качества, които този спорт възпитава. Нека в България да има повече състезатели, носители на такива качества, нека да има повече почитатели на този красив и аристократичен спорт!” каза създателят на Лига „Краси” – Димитър Консулов.

Лига “Краси” включва два квалификационни етапа и финал. За купата имат право да се състезават участниците от всичките 4 кръга и влезли в класацията за финал. Стартът за Лига „Краси” наближава, на 20 и 21 април са квалификациите за най-очакваната конна надпревара у нас. Конната база в Царацово ще събере най-добрите в конния спорт на 20 и 21 април. Втората квалификация е планирана в началото на месец юни, а финалът ще е на 28 и 29 септември.

Още по темата

Купа „Краси“ и Купа „Хисар“ събра рекорден брой участници (окончателно класиране)

360 старта и два дни празник за Купа „Краси“ и Купа „Хисар“ край Пловдив (ВИДЕО)

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...