Новини Пловдив Прес » Образование » Руската гимназия в облака, Красимир Вълчев открива уникален проект
Образование Пловдив

Руската гимназия в облака, Красимир Вълчев открива уникален проект

Руската гимназия в Пловдив става първото училище в България, в което може да се учи навсякъде и по всяко време; екипно или индивидуално. Министърът на  образованието Красимир Вълчев, кметът Иван Тотев и зам.-кметът Стефан Стоянов ще присъстват на официалното представяне на проекта 1:1 (едно към едно).

Проектът е част от цялостния стремеж на училището да се превърне в успешен модел на образователна трансформация и ЕГ “Иван Вазов” да бъде училище в облака.

Събитието е кулминация на двугодишни усилия, в резултат на които 23-ма учители бяха сертифицирани по международни програми за внедряване на образователни технологии. Защото без учители технологичните устройства не могат да осигурят на учениците днес подготовка за тяхното утре.

ЕГ “Иван Вазов” е и първото иновативно училище в програмата на ACER for Education.
Гимназията се зае да трансформира учебния процес с фокус върху ученика и учебната среда, в която сътрудничеството, технологиите, свободното общуване и индивидуалността са стандарт, а не събитие.

Промяната започна с една паралелка, в която всеки ученик работи със свой Chromebook, преносим компютър, специално създаден за училища в облака. Целта е до 2023 г. всички 1200 гимназисти да имат свой Chromebook.

ЕГ “Иван Вазов” вече внедри облачна платформа Google G suite за образованието, в която всеки ученик и учител разполага с електронен профил в домейна на организацията.

Внедряването на облачна платформа е подпомогнато от проекта “Училище в облака” на Община Пловдив, в партньорство с Център за творческо обучение.

На събитието ще присъстват и кметът Иван Тотев и заместникът му Стефан Стоянов.

 

Коментари

Коментари

VisVitalis

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
Хотел-ресторант Одеон VisVitalis

Времето

Анкети

Парк или Ритейл парк да има върху 20 дка в Западен зад новата църква?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!