Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Цветанов в Пловдив: ГЕРБ ще спечели евровота, кандидатът за кмет ясен през юни
Важно Избори за ЕП 2019 Политика

Цветанов в Пловдив: ГЕРБ ще спечели евровота, кандидатът за кмет ясен през юни

Галина ГЕОРГИЕВА

ГЕРБ ще спечели европейските избори. Това заяви в Пловдив зам.-председателят на партията Цветан Цветанов на въпрос на ПловдивПрес ще загуби ли този път ГЕРБ предстоящия вот и как ще се отрази на партията скандала „Апартаментгейт“ . „За всички стана ясно как беше направен този скандал. А ГЕРБ ще спечели изборите, защото принадлежи към най-голямото политическо европейско семейство- ЕНП. Бъдещият председател на Европейската комисия Манфрет Вебер е голям приятел на България и може да даде допълнителен импулс за ЕК. В момента е важно да се подкрепи България като външна граница на ЕС с миграционната политика и с повече пари за сигурност. България е една от малкото държави, които получиха целева помощ в рамките на 160 млн.евро за охрана на границите. Убеден съм, че на 26 май вечерта и на следващата сутрин ще можем да говорим за реалните резултати, които ще получим на европейските избори“, каза Цветанов.Той обясни, че структурите в Пловдив и областта са готови за евроизборите.

Попитан за кандидата за кмет на Пловдив, зам.-председателят на ГЕРБ не спомена категорично, че партията застава зад Иван Тотев за трети мандат. По думите му от 1 до 30 юни ще се проведат събрания във всяка община, на които ще бъдат издигнат номинациите.

„Към настоящия момент няма как да говорим за бъдещите кметове на която и да било община. За нас е важно първо да отчетем резултатите на евроизборите. Пловдив има една преднина пред другите общини, защото е Европейска столица на културата. Тази заслуга е на общината с подкрепата на държавата и искам да благодаря на екипа на Иван Тотев за този иновитивен подход, който напривиха.  Всеки един, който идва в Пловдив, вижда как се разви града през последните 10 години. Благодарение на усилията на Тотев Пловдив стана привлекателно място за туризъм, бизнес и за сериозни инвестиции. Това дава достатъчна преднина пред нашите политически опоненти. Убеден съм, че ще положим максимални усилия , за да спечелим и изборите в Пловдив. Юни месец ще имаме ясна представа за номинациите и кандидатите“, коментира Цветанов.

Той дойде в Пловдив, за да присъства на традиционния пролетен бал на структурата на ГЕРБ, който се провежда в Гранд хотел „Пловдив“. Цветанов беше придружен от кмета Тотев и председателя на бюджетната комисия Менда Стоянова. На пролетния бал присъстват депутатите от ГЕРБ, зам.-кметовете,  районните кметове, общинските съветници и членовете на партията.

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...