Новини Пловдив Прес » Бизнес » АБВ против приватизацията на ВМЗ
Бизнес България Регион

АБВ против приватизацията на ВМЗ

Владимир Маринов, Румен Петков, Георги Илчев.
Владимир Маринов, Румен Петков, Георги Илчев.

От АБВ се обявиха категорично против приватизацията на ВМЗ – Сопот, след като парламентът извади от забранителния списък 3 имота на предприятието, за да могат да бъдат продадени.

„1000 дка в землището на село Старосел са извадени от забранителния списък с идеята ръководството на ВМЗ да ги обяви за продажба. Мотиви за това не са изложени, казано е „поради необходимост”. А необходимостта може да бъде „Да свършим работа на някой близък”.Ако не е така, нека да кажат каква е причината”, коментира координаторът на АБВ за Пловдивска област Владимир Маринов. Той подчерта, че в момента ВМЗ на практика не работи, защото много от работниците са пуснати в неплатен отпуск. Доставчици на предприятието пък чакали парите си над 6 месеца и дългът вече бил седемцифрена сума.

„Вероятно има готов купувач за имота край Старосел, ще го видим кой е, макар че вероятно ще е скрит зад някоя офшорна компания. Причината е, че ни трябват пари, и то бързо и веднага, защото няма как иначе заводът да се разплати”, добави Маринов. Според него ВМЗ системно бави и плащането на данък сгради и такса смет към община Сопот.

„Това е последният останал сериозен отрасъл у нас – Военнопромишленият комплекс.  Явно се готвим да унищожим и него, иначе няма никакво обяснение защо се вадят имоти на ВМЗ от забранителния списък”, обобщи Маринов.

Коментари

Коментари

VisVitalis

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
Хотел-ресторант Одеон VisVitalis

Времето

Анкети

Парк или Ритейл парк да има върху 20 дка в Западен зад новата църква?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!