Новини Пловдив Прес » Бизнес » Цените на жилищата в Пловдив скачат заради Европейска столица на културата
Бизнес Имоти Пловдив

Цените на жилищата в Пловдив скачат заради Европейска столица на културата

Цените на имотите в Пловдив се покачват заради домакинството на Европейската столица на културата. Покупките на жилища с инвестиционна цел в града са нараснали от началото на годината. От агенциите за недвижими имоти под тепетата обясняват скока с това, че Пловдив е Европейска столица на културата.

Две години преди откриването на ЕСК 2019 по-прозорливите са инвестирали в жилища, които сега отдават под наем, сочат наблюденията на брокерите.

„Наблюдаваме 30% на сделките с инвестиционна цел“, каза пред БНТ Мариета Гаргова-мениджър на фирма за недвижими имоти.

Люба Атанасова, изпълнителен директор на агенция за недвижими имоти: „Води много туристи, оттам всъщност е този голям интерес към закупуването на жилища за инвестиция“.

Най-голям интерес и за купуване, и за наемане има към жилищата около центъра на Пловдив. „Профилът на клиентите и силният интерес към този район правят собствениците да изискват по-голям наем“, според Гаргова.

Наемите за двустайни и тристайни апартаменти достигат от 400 до 600 лева. За първото тримесечие се наблюдава и 10-процентов ръст в цените на жилищата, като има разминаване между търсене и предлагане.

„В момента над 50% от предлаганите имоти са ново строителство, хората избират в този случай да чакат да бъде готово или купуват старо строителство и така инвестират пари за ремонт“, твърди тя.

Мащабно строителство се наблюдава във всички райони в града, отчитат още от агенциите за недвижими имоти, съобщи БНТ.

Коментари

Коментари

VisVitalis

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
Хотел-ресторант Одеон VisVitalis

Времето

Анкети

Парк или Ритейл парк да има върху 20 дка в Западен зад новата църква?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!