Quantcast
Новини Пловдив » Важно » ВИДЕО Осъден на 17 г. за убийство аплодира съда
Важно Съд и Прокуратура

ВИДЕО Осъден на 17 г. за убийство аплодира съда

Съдебният състав от студенти прочете присъда от 17 г. затвор.

Това се случи в края на възстановка на съдебен процес по истински случай с участници студенти от Юридическия факултет

Ваня ДРАГАНОВА

Осъден на 17 години затвор за убийство аплодира бурно състава, прочел присъдата. Това се случи в края на възстановка на съдебния процес по убийството на абитуриентката Стефка Маджарова, която бившият й приятел Владимир Костадинов беше удрял, докато я зашемети, а след това я беше оставил да се удави в канала край Йоаким Груево.

В роята на убиеца влезе студентът Рангел Пунгеров, който ръкопляска на колегите си от съдебния състав след успешната симулация на делото. Впрочем Пунгеров имаше и друга причина да аплодира съда – прочетената присъда беше 17 години, а в хода на реалния съдебен процес определеното от съдия Елена Захова наказание беше 19 години затвор. Тази присъда беше потвърдена както от Апелативния съд в Пловдив, така и от ВКС.

Възстановката беше по повод днешния Ден на Констутицията и юристите, а избраният от съдии от Окръжния и Апелативния съд в Пловдив казус – интересен, защото по това дело нямаше никакви преки доказателства.

Тялото на Стефка Маджарова беше намерено от рибар в канала по обяд на 13 юни 2013 г. След това се установи, че предната вечер Владимир, който от дълго време преследвал от ревност Стефка и се карал с нея, че излиза с други момчета, я убедил да се качи в колата му, за да си поговорят. Завел я до канала, двамата се скарали, той започнал да я удря, после оставил тялото й по очи във водата и тя се удавила.

В хода на делото истинският убиец не признаваше вината си и отлагаше заседанията по всевъзможни начини, сред които инжектирането на нафта в коляното, за да влезе в болница. „Не съм удрял Стефка, тя се подхлъзна и падна във водата. Скочих след нея, но не успях да я спася“, имитира успешно защитната му теза студентът Пунгеров.

Съставът обаче не се подведе, защото изслушаната съдебномедицинска експертиза показва, че травмите на Стефка не съотвестват на подхлъзване във водата. И все пак беше сравнително благосклонен, защото прочете присъда с 2 години по-ниска от реалната.

С оглед на събраните доказателстав решихме, че това е справедливото наказание. Имаше смекчаващи вината обстоятелства – чистото съдебно минало на подсъдимия“, обясни председателката на състава – студентката Велика Комитова.

Накрая всички участници в симулативния процес получиха грамоти, а председателката на Апелативвния съд Магдалина Иванова обяви, че в реалния живот подсъдимият Рангел Пунгеров всъщност е много добро момче, което съвестно изучава правните науки.

 

Подсъдимият Рангел Пунгеров
И аплодисментите към състава
ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...