Новини от Пловдив » Важно » Ключов свидетел срещу Райфъла: Много ме е яд, че го издадох!
Важно Съд и Прокуратура

Ключов свидетел срещу Райфъла: Много ме е яд, че го издадох!

Веселин Загорски (с червения анцуг) съжалява за показанията си срещу Райфъла.

Ваня ДРАГАНОВА

Много ме е яд, че дадох показания срещу Червенков. Ако не бях аз, никога нямаше да стигнат до него. Обещаха ми лека присъда, а 12 години лека присъда ли е? Аз казах истината, но ме е яд, не си спазиха обещанието, а като ни задържаха много ни притискаха да посочим Червенков.“ Това каза ключовият свидетел по делото срещу Атанас Червенков-Райфъла – Веселин Загорски. Според обвинителната теза именно Загорски е човекът, на когото Райфъла спускал мокрите поръчки – да бъдат запалени колите на бившия депутат от ГЕРб Антоний Йорданов и да „бъде отстранен“ конкурентът му в здравния бизнес Аргир Гаяуров. Причината за враждата на Райфъла и депутата било нежеланието на Антоний Йорданов да съдейства на Червенков да оглави Ловно-рибарския съюз.

На първа инстанция Райфъла получи 13 години затвор, Загорски – 12, а изпълнителите на поръчките – Бисер Романов, Симеон Генов и Васил Василев – по-леки присъди. Всички те обжалвата наказанията си пред Апелативния съд.

Че натиск от страна на прокуратурата и ДАНС да бъде посочен като поръчител именно Червенков е имало, разказа и затворникът Йордан Владиков. Той е осъден за кражби и още от задържането му бил принуждаван да свидетелства срещу Райфъла, а истината била, че Загорски е натопил Червенков, защото бизнесменът отказал да му даде 200 000 лв. „Притискаха ме от ДАНС, няколко пъти бяха викан и в кабинета на окръжния прокурор Румен Попов“, заяви Владиков пред съда. Румен Попов не беше открит за коментар.

Владиков беше призован като свидетел от защитата на Райфъла. „Този е пълен наркоман и помияр, за един стек цигари и едно топче хероин е готов да каже всичко“, контрира показанията му Загорски.

Райфъла настоя делото да се гледа при съкратено съдебно следствие – без разпит на други свидетели и вещи лица, но и без да признава вината си. „Повече от 5 години съм в затвора, нека да приключваме, не искам да гледам децата си старци, като изляза“, призова той.

Следващото заседание по делото е на 31 май, когато ще бъдат изслушани и медицинска и психиатрична експертиза на състоянието на Червенков, който твърди, че има тежко урологично заболяване и психически е зле. 

Още новини по темата

Райфъла към съда: С Бог напред и това е!
Съдия Емил Митев си направи отвод по делото на Райфъла
13 години затвор за Райфъла

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...