майонеза Kраси
Новини от Пловдив » България » Сауната на терасата на шефа на КПКОНПИ без документи
България Важно

Сауната на терасата на шефа на КПКОНПИ без документи

Пламен Георгиев

Сауната и два дървени навеса на терасата-покрив на тризонета на КПКОНПИ Пламен Георгиев са изградени без нужните документи.

Постройките са с обща площ от 50 кв. метра. До края на седмицата районната администрация в „Слатина“ трябва да състави констативен протокол за сауната и навесите и да го предаде на общинския строителен контрол. От там пък би трябвало да издадат заповед за премахването им.в на тризонета на шефа на Това обясни кметът на „Слатина“ Наталия Стоянова пред bTV.

Инспектори от района направиха миналата седмица проверка на терасата на тризонета на Пламен Георгиев в столичния кв. „Гео Милев“. На място те са констатирали, че за сауната и двата навеса няма никакви документи в общината.

Това е втората проверка на имота, който сега е собственост на Георгиев. Предишната е правена през 2012 г., когато той е бил на човека, от който шефът на антикорупционната комисия е купил имота. Тогава без документи са били изградени остъклен навес и пристройка.

Миналата седмица от районната администрация обясниха, че през 2012 г. не са успели да излязат на терасата-покрив и да направят проверка. Сега обаче получили пълно съдействие от Георгиев.
Около терасата-покрив и построеното на нея се разшумя, след като се оказа, че Георгиев не е декларирал тази част от тризонета си.

Той обаче заяви, че причината е, че това всъщност е покрив, който е част от общите части на кооперацията, в която се намира апартаментът му.

По закон общите части би трябвало да са достъпни за всички живеещи в блока. Съседи обаче казват, че не посещават терасата-покрив, до която има достъп единствено през апартамента на Георгиев.

Той коментира пред bTV, че не е виждал констатациите на районната администрация за постройките без документ. Обяви, че не би купил апартамент с незаконни пристроявания и попита защо общината не си е свършила работата преди 7 години.

По закон след констатирането на незаконно строителство се връчва и заповед за доброволно премахване на построеното без документи. Актовете на общината обаче може и да се обжалват.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...