Quantcast
Новини Пловдив » Кадър на деня » ВИДЕО Откриха 288 кг хероин на Кап. Андреево, дрогата от Иран пътувала към Пловдив
България Кадър на деня Крими

ВИДЕО Откриха 288 кг хероин на Кап. Андреево, дрогата от Иран пътувала към Пловдив

Служители на агенция „Митници“ откриха 288 кг хероин в камион на пункт „Капитан Андреево“, скрити в тайник на машина за боядисване на текстил. Това беше съобщено на днешното национално съвещание на МВР, на което присъстваха и премиерът бойко Борисов, и главният прокурор Сотир Ццаров.

На 14 април на границата пристигнал товарен автомобил с иранска регистрация, управляван от ирански гражданин, който е и собственик на камиона. При проверката той обявил, че превозва машина за боядисване на текстил на стойност 16 000 евро, състояща се от две части, поставени в дървени каси. По документи товарът пътувал от Иран до Пловдив.

Камионът минал проверка на рентген, а при сканирането служителите установили подозрителни кухини в зоната на пода и тавана, обясни Иван Кучмов от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“.

Допълнителна проверка показала, че в тавана и пода са залепени със силикон по 18 керамични плочи (общо 36), във вътрешността на които са открити 144 пакета с квадратна форма с приблизително тегло от 2 кг всеки. В тях изключително добре били скрити общо 288 кг хероин.

На 15 април камионът бил изпратен и проследен от служители на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ в Пловдив. Шофьорът на камиона получил инструкции да тръгне към склад в село, близо до Пловдив.

Малко след пристигането на камиона в складовата база, в момента на разтоварване на машината, криминалистите арестували 40-годишен турски гражданин. Той влязъл в България от Турция през пункт „Лесово“ на 12 април, два дни преди влизането на иранския камион в България.

Шофьорът и турският гражданин са с повдигнати обвинения. Получател на стоката била българска фирма, за която е установено, че през последните 4 години не е получавала други пратки от чужбина. Собствениците са напуснали страната към Турция в деня, в който камионът е влязъл през границата. Те се издирват.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...