Quantcast
Новини Пловдив » България » ВМРО регистрира евролистата, водач е Ангел Джамбазки
България Политика

ВМРО регистрира евролистата, водач е Ангел Джамбазки

ВМРО-БНД регистрира листата си за европейските избори в ЦИК в събота.

Документите за регистрация бяха внесени от лидера на ВМРО, вицепремиер и министър на отбраната Красимир Каракачанов, заместник-председателя на партията и настоящ евродепутат Ангел Джамбазки и от ръководителя на предизборния щаб и народен представител Юлиан Ангелов.

Водач на листата от 17 кандидати е евродепутатът Ангел Джамбазки. На второ място е народният представител Юлиан Ангелов, а трети е пловдивският депутат Александър Сиди. Четвъртото и петото място са отредени за актьора и режисьор Андрей Слабаков и за бившия командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Димитър Шивиков. Слабаков и Шивиков са от гражданската квота в листата на ВМРО.

Лидерът на Каракачанов заяви, че политическата формация е предложила на избирателите листа от „хора, които са доказали, че са способни да защитават българския национален интерес“.

„Българският избирател според своите убеждения си избира за кого да гласува. Ако искат да гласуват за гей бракове, за еднополови, за джендърски конвенции, за 32 пола – има такава листа, могат да гласуват за нея – тя не е при нас обаче. Ако искат да гласуват за някакви утопии, отново да си играем на семейства, ляво и дясно и някакви други измислени ценности – имат избор. Ако искат да гласуват за хора, които в европарламента ще защитават българския национален интерес, както го правеше в продължение на 5 години Ангел Джамбазки по един твърд и непоколебим начин, то действително алтернативата им е ВМРО – БНД“, допълни Каракачанов.

Ангел Джамбазки заяви, че успех за политическата формация ще е спечелването на два мандата.

След внасянето на документите кандидатите за евродепутати от листата на ВМРО ще се отправят към паметника на революционерите от Македония, Беломорието и Одринско, където ще се поклонят пред подвига на героите от Априлската епопея.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...