A1_5G_Ultra_KVs_Ookla_A1_5G_Ultra
Новини от Пловдив » България » България » Станишев към Борисов: Нужна е битка на идеи, а не подмятания за чеверме
България Важно Политика

Станишев към Борисов: Нужна е битка на идеи, а не подмятания за чеверме

Сергей Станишев
Сергей Станишев

По никакъв начин не съм се засегнал от евролистата и за мен каузата сега е БСП да спечели изборите. Това е важно за България и Европа, за да променим нещата, които не харесваме днес.

Това заяви пред bTV лидерът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев.

Според социалиста никой човек не е безгрешен, но той винаги се е старал да отстоява доброто. Станишев посочи, че ако нямаш в себе си кауза, в която вярваш, не може да спечелиш доверие в хората. Политиката за него е начин да подобриш живота на хората, а всичко останало е само един кариеризъм.

По думите на бившия премиер и лидер на БСП всички в евролистата на социалистите са един екип и всеки има своя авторитет, биография и неща, които може да допринесе за общата кауза.

Станишев определи неговото първоначално отпадане от листата на БСП като „отминал етап“. По думите му чрез заседанието на Националния съвет на БСП партията доказала, че е най-демократичната партия в страната. Според Станишев листата на БСП не е подарък за ГЕРБ и призова управляващите да не бързат да празнуват.

Станишев разясни думите си, че листата на БСП щяла да бъде подарък за ГЕРБ с аргумент, че бил наясно, че отсъствието му от листата щяло да се превърне в основна тема за атака от страна на ГЕРБ.

„Изборите не са спечелени от ГЕРБ и БСП имат всички шансове да спечелят, защото всеки ще направи своите усилия“, посочи той и допълни, че левицата трябва да покаже ясна политика за намаляване на неравенствата. По думите на Станишев състезанието с „Обединени патриоти“ по традиционализъм не е печеливша карта за БСП, критикувайки курса на настощия соцводач Корнелия Нинова.

Той изтъкна още, че БСП не е еднолична партия, но прекалено дълго време социалистите занимават обществото със себе си. Хората ги интересува дали БСП може да подобри живота им, подчерта Станишев. Той припомни, че като лидер на БСП никога не е имал среща с премиера Бойко Борисов, а е водил много ясна и категорична битка срещу ГЕРБ.

Относно вчерашните критики на премиера по време на обощението на гражданския диалог на ГЕРБ в НДК, на който Бойко Борисов нарече БСП „чеверме-социалисти“, Станишев смята, че политиката и кампанията тряба да бъде битка на идеи.

По думите му когато се замерват с обиди, това е обида за гражданите, защото хората не са глупави и такива подмятания не отиват на никого.

Станишев обеща, че ще се стреми да достигне до много хора как да се промени България и Европа, защото „всички усещаме, че идеята да живеем в мир и благоденствие е под тежка заплаха“. Едната заплаха е от статуквото на ГЕРБ и ЕНП, а другото е псевдоалтернативата в лицето на крайните националисти.

По отношение на другите критики на премиера, че БСП се събрали в Южния парк с представители на двойната и тройна коалиция да говорят за корупция, Станишев отбеляза, че премиерът не е прав, защото работата на опозицията е да посочи слабостите на урапвляващите, а те са едни от най-слабите през последните години.

„За сегашното състояние на страната отговорност носят ГЕРБ“, атакува Станишев управляващите и призова политиците да бъдат по-смирени пред българските граждани.

 

Още по темата

Борисов: Няма да се сравняваме с „чеверме социалистите“, направихме им хубави паркове да се събират

Нинова: Тръгваме на битка за „Справедливост сега“

Георги Харизанов: ГЕРБ се намира в най-ниската си точка в момента заради „Апартаментгейт“

Станишев: БСП не бламира Нинова. НС показа, че чува гласа на партията

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Планирате ли зимна ваканция със ски и СПА?

Покажи резултатите

Начална дата: 29.11.2023 @ 15:37 | Крайна дата: 13.12.2023 @ 15:37

Зареждане ... Зареждане ...