Новини Пловдив Прес » Важно » Бит от роми в Баня лесничей осъди Горското за 17 500 лв.
Важно Съд и Прокуратура

Бит от роми в Баня лесничей осъди Горското за 17 500 лв.

Ромите, които нападнаха горските стражари в Баня.

Ваня ДРАГАНОВА

Един от тримата лесничеи, пребити с камъни и колове край Баня на 16 октомври 2017 г., осъди Горското да му плати обезщетение от 17 500 лв. След побоя той бил със счупена лява ръка и разсъсано ляво ухо, а инцидентът е признат за трудова злополука. На въпросната дата трима служители на Горското в Хисаря бяха нападнати от над 30 души от незаконната махала в Баня, защото спрели неколцина роми с каруци, натоварени с бракониерски изсечена дървесина.

След като се стабилизирал здравословно, единият от пострадалите горски стражари завел дело срещу работодателя си и поискал компенсация от 35 000 лв. за преживените болки и страдания. От Горското възразили пред Пловдивския районен съд, че служителят им също има вина за инцидента, при това изчислили, че тя е 90 на сто. По делото обаче не са открити никакви доказателства за съпричиняване от страна на горския. Отхвърлен е доводът на Горското, че раненият служител не е бил толкова зле след инцидента, защото присъствал на коледния банкет на предприятието същата година. Причината е, че на въпросния купон човекът бил с гипсирана ръка.

Така съдът се произнася, че Горското държи обезщетение на служителя, но уважава иска само до половината. Решението подлежи на обжалване пред Окръжния съд.

След нападението четирима от биячите бяха задържани. Не е ясно дали вече са осъдени.

Коментари

Коментари

VisVitalis

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
Хотел-ресторант Одеон VisVitalis

Времето

Анкети

Парк или Ритейл парк да има върху 20 дка в Западен зад новата църква?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!