Новини от Пловдив » Посоки » Лига „Краси“ събра талантите на конната езда в оспорвана битка
Марица Посоки Регион Спорт Спорт Важно

Лига „Краси“ събра талантите на конната езда в оспорвана битка

  • Над 1000 дойдоха да гледат квалификациите за най-популярния конен турнир у нас на конната база на „Фригопан” в село Царацово

Над 1 000 зрители станаха свидетели на квалификациите за Лига „Краси”. Лигата е създадена от бизнесмена Димитър Консулов и е едно от събитията, с които се отбелязва 25 годишния юбилей на лидера на пазара на майонеза у нас – „Краси”.

В повече от 300 старта премериха сили ездачи от цялата страна. Представители на клубове от София, Варна, Бургас, Царацово, Стара Загора, Житница, Враца и Вършец сътвориха незабравими преживявания за любителите на конния спорт.

През двата дни на турнира в категория деца челните позиции бяха заети от децата на клуб „Пълдин”, клуб „Генерал Крум Лекарски”, „Хан Крум” и Варна-СККС. Като първата позиция бе категорично спечелена от представителката на „Пълдин” Моника Ангелчева.

Моника Ангелчева с кон Пинкер, 1 място

Сред участниците направи впечатление състезаващият се от години в немското първенство Калин Неделчев, който беше единственият състезател скачащ с 6 годишен кон в големия паркур. С него той зае шесто място, като нелепа грешка го лиши от участие в разпределението на паричните награди за деня. Той показа красива и стилна езда. Националите Антон Дацински и Ивайло Бонев, утвърдени имена като Венето Тенев, Мирослав Илиев и Пламен Радославов се представиха на ниво.

Забелязва се засилен интерес като цяло към конния спорт. Над 100 аматьори, сред които и деца, със собствени коне премериха сили в оспорваното състезание. Така се градят основите на спорта и се радвам, че толкова деца стартираха в състезанието и се радват на удоволствието от ездата! Нови лица се забелязват и сред зрителите, което е още един показател за възраждането на този красив спорт и увеличаване интереса към него”, каза Димитър Ангелчев, който е собственик на съоръжението за езда в с. Царацово.

В България конният спорт има дълга история, федерацията ни празнува 105 годишен юбилей през тази година. У нас са регистрирани 164 клуба в БФКС, като близо 450 състезатели практикуват този аристократичен спорт.

В последните години с частни инвестиции се изграждат нови бази, подобряват се условията и това естествено води до постепенно възраждане на този спорт. Вече в близо 28 спортни бази, разположени в цялата страна, може да се практикува езда, те са в градовете София, Пловдив, Варна, Бургас, Шумен, Русе и други.

Олесия Джиоева с кон Анджела, 1 място

При аматъорите с лидерска позиция са Олеся Джиоева и Катерина Иванова. В категориите 4 и 5 годишни коне челните позиции се разпределяха между представителите на клубовете „Пълдин”, „Тенев и син”, „Кайлъка”, „Студенец”, „Генерал Владимир Стойчев” и „Алфа”.

За 5 годишни и по-възрастни коне лидери се оформят „Тенев и син”, следвани от „Марек“, Варна и Студенец.

В двата дни от квалификациите има разместване на призьорите, шансовете за финалите остават за всички участници, очакват се оспорвани и зрелищни битки на следващите квалификации 1- 2 юни и на големия финал в края на септември.

Още по темата

Елитът на ездата се събира за Лига „Краси“ и рекорден награден фонд

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...