Quantcast
Новини Пловдив » Крими » Молдовецът Недеалков признава за взривените банкомати
Крими Пловдив Полиция Съд и Прокуратура

Молдовецът Недеалков признава за взривените банкомати

Евгений Недеалков дойде с нахлупен каскет в съда. СНИМКА: ПловдивПрес
Евгений Недеалков дойде с нахлупен каскет в съда. СНИМКА: ПловдивПрес

Ваня ДРАГАНОВА, ПловдивПрес

Молдовецът Евгени Недеалков признава изцяло фактите по обвинителния акт за двата взривени банкомата миналото лято. Това ще му даде право на намаляване на присъдата с една трета, съобщава репортер на ПловдивПрес от съдебната заседателна зала.

Припомняме, че двама молдовци, влезли на 17-18 юни м. г.  у нас като туристи, са взривили банкомата в „Тракия“ на 7 юли. Единият от тях – 22-годишният Евгени Недеалков, е задържан в Бургас, другият е успял да напусне България. В устройството е имало 215 000 лв., част които са обгорели при взрива, съобщи наблюдаващият прокурор Румяна Зайкова-Калеева. Двамата молдовци са атакували и банкомата в столичния квартал „Люлин“ на 5 юли, но оттам са си тръгнали с празни ръце.

Евгений Недеалков призна вината си

Почеркът и в двата случая е един и същ – молдовците набелязват банкомат, намиращ се на място, откъдето излизането с кола е лесно, малко преди атаката в района в близост до устройството открадват нечии регистрационни номера и ги монтират на автомобила си, после взривяват с пропан-бутан и изчезват. „В други случаи за взривяване на банкомати се използва ацетилен, а молдовците са избрали пропан-бутан, което и изкючително опасно и за тях самите“, обясни  шефът на главна дирекция „Национална полиция“ Христо Терзийски.След взрива в Пловдив колата на извършителите е била проследена до кв. „Славейков“ в Бургас. Евгений Недеалков е арестуван на автомивка в същия град по време на почистването на автомобила за заличаване на следите. С нeго е имало и други хора, но после било установено, че те не са преки участници в унищожаването на банкомата.

Още по темата

Молдовците явно имат афинитет първо към банкомати, второ – към района на Пловдив

Двама молдовци взривили банкомата в „Тракия“

Молдовецът, взривил банкомата, остава в ареста

Молдовецът, взривил банкомат в „Тракия“, застава пред съда

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...